Z-aanvallen en nieuwe Pokémon bekendgemaakt voor Pokémon Sun en Moon!

The Pokémon Company en Nintendo hebben krachtige Z-aanvallen en nieuwe personages en Pokémon bekendgemaakt voor Pokémon Sun en Pokémon Moon. Deze games zullen exclusief verkrijgbaar zijn op Nintendo 3DS. Pokémon Sun en Pokémon Moon verschijnen op 18 november in Noord-Amerika.

Een nieuwe trailer met de nieuwe Z-aanvallen en nieuwe Pokémon kan je hieronder bekijken




Z-aanvallen
Z-aanvallen vormen een nieuw element dat geïntroduceerd wordt in de Pokémon-gevechten in Pokémon Sun en Pokémon Moon. Z-aanvallen zijn krachtige aanvallen die slechts één keer per gevecht gebruikt kunnen worden. Wanneer de wensen van de Trainer en Pokémon samenvallen en beide tegelijkertijd hun volledige kracht inzetten, resulteert dat in de enorme slagkracht van een Z-aanval. Alle Pokémon kunnen tijdens een gevecht Z-aanvallen gebruiken.

Voor het gebruik van Z-aanvallen zijn twee voorwerpen onmisbaar: een Z-ring en een Z-kristal. De Z-ring past om de arm van een Trainer, en Z-kristallen worden hierin gezet. Als een Pokémon dezelfde soort Z-kristal als zijn Trainer heeft, kunnen ze een harmonieuze combinatie vormen.

Z-ring
TOMY International gaat de Z-ring verkopen via deelnemende winkels. Wanneer een speler een Z-aanval in Pokémon Sun of Pokémon Moon gebruikt, licht zijn eigen Z-ring op, gaat trillen en speelt geluiden af die corresponderen met het beeld en geluid in de game.

De regio Alola en zijn proeven
Pokémon Sun en Pokémon Moon spelen zich af op een archipel van tropische eilanden: vier natuurlijke eilanden en een door mensenhand gemaakt eiland. De regio Alola is een welbekend vakantieoord dat toeristen uit de hele wereld aantrekt.

Alola wordt omgeven door de zee en bezit een gevarieerde ecologie die bestaat uit inheemse Pokémon en Pokémon die meer recentelijk uit andere regio’s naar Alola gekomen zijn. In Alola onderhouden mensen en Pokémon nauwe banden met elkaar, en er heeft zich een cultuur ontwikkeld die van die in andere regio’s verschilt.

Eén aspect van de unieke cultuur in Alola is de eilandchallenge, een avontuurlijke rite waarbij elk van de vier eilanden verkend wordt. Door deze rite kunnen jonge mensen tot uitstekende Pokémon Trainers uitgroeien. Als hoofdpersoon in Pokémon Sun en Pokémon Moon is elke speler voorbestemd om de eilandchallenge te ondergaan. Om de eilandchallenge te voltooien, moeten de challengegangers de proeven doorstaan die hen op elk van de eilanden te wachten staan. Deze proeven beperken zich niet tot gevechten met Pokémon. Ze kunnen uiteenlopende vormen aannemen, zoals het vinden van voorwerpen of het testen van kennis.

Aan het eind van elke proef komen de spelers een sterke, zogeheten Totem Pokémon tegen. Een Totem Pokémon is veel groter dan zijn soortgenoten, en zijn lichaam is gehuld in een speciaal aura. Wanneer Totem Pokémon vechten, roepen ze vriendschappelijke Pokémon op hen te helpen. Met de steun van deze bondgenoten worden de Totem Pokémon nog sterker. En het lijkt erop dat ook andere Pokémon bondgenoten soms om hulp vragen.

De laatste proef op elk eiland heet de ‘grote’ proef. Dit is een Pokémon-gevecht tegen de kahuna die de leiding over het eiland heeft. Spelers die de grote proef doorstaan, hebben officieel alle proeven van het eiland met succes afgelegd en kunnen doorgaan naar het volgende eiland.

Aanvoerders
Elke proef heeft een aanvoerder. Ze geven instructies over de uitvoering ervan. Alle aanvoerders zijn Trainers die de proeven in hun eigen eilandchallenge een aantal jaren eerder afgelegd hebben.

Lana is een aanvoerder die alles weet van Pokémon van het type Water. Ze zet zich 100% in voor haar familie en is een zorgzame oudere zus bij wie haar jongere zussen altijd terechtkunnen. Aanvoerder Mallow weet alles van Pokémon van het type Grass. Ze houdt van koken, maar lijkt soms een ietwat bijzondere smaak te hebben. Aanvoerder Sophocles is gespecialiseerd in Pokémon van het type Electric. Hij is een echte techneut en heeft diverse machines uitgevonden. Kiawe is een aanvoerder die alles weet van Pokémon van het type Fire. Samen met zijn Marowak bestudeert hij de traditionele, overgeleverde dansen uit de regio Alola.

Kahuna’s
Elk van de vier eilanden heeft een leider, de zogeheten kahuna, die de leiding over het eiland heeft. De kahuna’s worden gekozen door de Pokémon die bekendstaan als beschermgod. Ook deze worden op elk eiland aangetroffen. Hala is de kahuna van Melemele Island, waar de hoofdpersoon zojuist is aangekomen. Bovendien is hij de grootvader van zijn tegenstrever Hau. In de regio Alola is Hala beroemd om zijn bekwaamheid. Hij geeft de speler zijn eerste partner-Pokémon en heeft hoge verwachtingen van hem.

Ride Pokémon
In de regio Alola helpen bepaalde Pokémon mensen plaatsen te bereiken waar ze op eigen kracht nooit zouden kunnen komen. Dit reizen op Ride Pokémon is typisch voor de cultuur van de regio Alola, waar mensen en Pokémon hele nauwe banden hebben. Deze Pokémon sluiten zich niet aan bij het team van een speler, maar ze kunnen op elk gewenst moment te hulp geroepen worden.

 

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password