Yakuza 7’s Turn-Based gevechten bevatten nog steeds fietsen als wapen

De producent van Yakuza 7, Masayoshi Yokoyama, is ingegaan over hoe de nieuwe, JRPG-achtige, combat gaat werken in de game. Ookal wordt het een turn-based systeem, blijven sommige zaken zoals vanouds.

In een aantal tweets die door Gematsu werden vertaald, zei Yokoyama dat de ‘objecten’ die op het slagveld staan, zoals fietsen, als wapen gebruikt kunnen worden óf als obstakels zoals in de gevechten uit de vorige games.

Gevechten gebeuren nu aan de hand van een ‘Live Command RPG Battle system’ wat betekent dat de combat turn-based is maar wel vloeiend blijft. Gevechten beginnen waar je staat, aangezien je personage objecten kan gebruiken die dichtbij staan.

“De situatie is afhankelijk van je afstand tot je vijand net als tot de ‘city objects’ in de omgeving”, legde Yokoyama uit. “Als een fiets of iets dergelijks langsrijdt, kan je die naar de vijand schoppen of oppakken en er mee vechten. Deze actie is ook afhankelijk van de class en traits van het personage.”

De stad en de NPC’s in de actergrond blijven voortbewegen tijdens het gevecht zodat de wereld in constante beweging is. Yokoyama bevestigde ook dat de volgorde in het gevecht door stats wordt bepaald, maar ‘dat betekent niet dat je hetzelfde resultaat krijgt door zomaar een vijand aan te vallen’. Hij waarschuwde dat wanneer je een vijand aanvalt die ver van je af staat waarschijnlijk wordt onderbroken door een ander personage.

Yakuza: Like a Dragon werd afgelopen week officieel onthuld en krijgt een nieuw hoofdpersonage, Ichiban Kasuga, een oud-Yakuza lid die werd beboet voor een misdaad die hij niet beging.
Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password