Xbox viert Safer Internet Day met Minecraft’s nieuwe leerwereld met privacythema en veiligheidstips voor ouders

Vandaag is het Safer Internet Day en Xbox heeft om dat te vieren in een Wire blog plannen gepubliceerd om communities voor te lichten over het belang van veiligheid, privacy en beveiliging wanneer ze online zijn. Bij Xbox is de bescherming van spelers een topprioriteit en teams onderzoeken voortdurend innovatieve en creatieve manieren om ouders, kinderen en tieners te informeren over de noodzaak van veiligheidspraktijken.

Xbox en Minecraft begrijpen ook dat de digitale wereld centraal staat in hoe jonge mensen spelen, leren en relaties opbouwen. Minecraft Education brengt Privacy Prodigy uit, een leerervaring voor één speler die is ontworpen om mensen van 7-18 jaar te leren over persoonlijke gegevens en hoe ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen over wie er toegang toe moet hebben en waarom. De op games gebaseerde ervaring, een voortzetting van de CyberSafe-serie die vorig jaar werd gelanceerd met Home Sweet Hmm, biedt een leuke en meeslepende manier om spelers te helpen bepalen hoeveel vertrouwen ze kunnen stellen in de mensen om hen heen en onderzoekt strategieën om hun gevoelige persoonlijke informatie en het verminderen van problemen die voortvloeien uit gecompromitteerde informatie.

De game verkent vier gebieden die verschillende vertrouwenskringen vertegenwoordigen, van naaste familie (vertrouwde volwassenen) tot openbare plaatsen zoals een bibliotheek of restaurant. In elk gebied komt de relevante persoonlijke informatie tot leven als databytes die dringend bescherming nodig hebben. Spelers zullen verschillende uitdagingen aangaan terwijl ze echte kennis over cyberveiligheid opdoen. Gebruikers van Minecraft Education kunnen de Privacy Prodigy ervaring vinden via de in-game les bibliotheek. Ondertussen kunnen gebruikers van Minecraft Bedrock de wereld downloaden van de Education Collection op de Minecraft Marketplace.

In de Xbox Wire blog zijn details opgenomen over hoe Xbox voor zijn online communities zorgt via het door AI en menselijke inzichten aangedreven Community Sift moderatieplatform dat content qua berichten, afbeeldingen en video filtert. Taal- en cultuurexperts – die formele en informele taal begrijpen naast culturele en regionale idiomen – bouwen, beheren en onderhouden de taalgegevens die Community Sift helpen bepalen wat aanstootgevend taalgebruik is en wat gewoon gametaal is of deel uitmaakt van iemands cultuur.

Ten slotte biedt de Xbox Wire blog korte tips voor gezinnen om veilig te blijven tijdens het gamen.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password