Xbox presenteert derde Transparantie rapport met doel om een veiligere gaming ervaring te creëren

Xbox heeft zijn derde Transparantie rapport uitgebracht. Dit rapport deelt gegevens en inzichten die de inspanningen beschrijven die Xbox onderneemt om veiligere game-ervaringen te creëren. Het benadrukt met name het belang van menselijk toezicht, gecombineerd met de zich ontwikkelende mogelijkheden van kunstmatige intelligentie, om de veiligheid van spelers te garanderen.

Xbox werkt er hard aan om toxiciteit te voorkomen voordat het gamers bereikt en om iedereen een veilig en inclusief platform te bieden. Zoals opgemerkt in het rapport, was 87% (17 miljoen) van het totale aantal handhavingsacties in deze periode het gevolg van de proactieve moderatie-inspanningen van Xbox.

Belangrijkste bevindingen uit het rapport, dat de periode januari-juni 2023 bestrijkt:

  • Benadruk het verantwoorde gebruik van AI om toxiciteit te voorkomen. Inclusief Community Sift, ons AI-aangedreven en op menselijke inzichten gebaseerde platform voor contentmoderatie dat miljarden menselijke interacties per jaar classificeert en filtert, even als Turing Bletchley v3, het meertalige model dat door gebruikers gegenereerde afbeeldingen analyseert om ervoor te zorgen dat alleen de juiste content wordt weergegeven.
  • Nieuwe inzichten in volumes geblokkeerde content. Om succes beter te meten, bevat Xbox een dataset met de naam Toxicity Prevented. In de afgelopen periode werden meer dan 4,7 miljoen stukken content geblokkeerd voordat ze de spelers bereikten, waaronder een toename van 135.000 (+39% ten opzichte van de vorige periode) aan afbeeldingen dankzij investeringen in het gebruik van Turing Bletchley v3.
  • Nadruk op het bestrijden van intimidatie. Xbox werkt actief aan het identificeren en aanpakken van misbruik, waaronder haat zaaiende uitlatingen, pesterijen en intimidatie. Met dit in gedachten heeft Xbox zijn interne processen verbeterd om zijn proactieve handhavingsinspanningen te vergroten door 84.000 controles op intimidatie en pesten uit te voeren (+95% vergeleken met de voorgaande periode).
  • Inzicht in het gedrag van spelers na het toepassen van een sanctie. Xbox maakt altijd van de gelegenheid gebruik om meer te leren over hoe je spelers een beter begrip van de community normen kunt bevorderen. Daartoe analyseerde het team hoe spelers zich gedragen nadat ze een sanctie hebben ontvangen. Uit de eerste resultaten blijkt dat de meerderheid van de spelers de community normen niet overtreedt nadat zij een handhavingsmaatregel hebben ontvangen, en zich positief met de community bezighouden.
Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password