Xbox presenteert de Xbox Family Settings-app (preview) om het gamen van kinderen te beheren

Veiligheid heeft de hoogste prioriteit bij Xbox. Daarom helpen ze gezinnen al jaren bij het beheren van gamegedrag van hun kinderen op basis van hun specifieke behoeften. De gezinsinstellingen op Xbox bevatten meer dan twintig functies voor het instellen van de maximale schermtijd en selecteren van contentfilters. Ouders kunnen ook bepalen met wie hun kinderen mogen spelen en communiceren. Zo kunnen ze heel flexibel de juiste instellingen voor hun kinderen kiezen. Dankzij de Xbox Family Settings-app (preview) wordt het beheer nog eenvoudiger. De app is vanaf vandaag beschikbaar voor Android en iOS, zodat gezinsinstellingen altijd en overal binnen handbereik zijn. Kijk hier voor meer informatie.

Met de Xbox Family Settings-app (preview) kunnen ouders en verzorgers via hun smartphones het gamen van hun kinderen op Xbox-consoles beheren. Je kunt op een eenvoudige manier kinderaccounts maken en de gezinsinstellingen op de Xbox-console aanpassen. Zo zorg je ervoor dat je kinderen alleen toegang hebben tot games die jij geschikt voor hen vindt. De Xbox Family Settings-app (preview) bevat onder meer de volgende handige functies:

  • Schermtijd beheren – Stel limieten in voor elke dag van de week. Je kunt bijvoorbeeld toestaan dat kinderen in het weekend meer mogen gamen dan door de week.
  • Contentbeperkingen – Stel filters in op basis van de leeftijd van elk kind. Je kunt een kind van acht jaar bijvoorbeeld alleen toegang geven tot games met de classificatie Alle leeftijden en de toegang tot andere games blokkeren.
  • Instellingen voor spelen en communicatie – Schakel gamen en communiceren met andere spelers uit, beperk de toegang tot alleen vrienden of geef oudere kinderen toestemming om met iedereen te spelen en te chatten.
  • Activiteitenrapporten – Bekijk de dagelijkse en wekelijkse activiteitenrapporten voor elk kind om te zien hoe ze hun tijd op Xbox besteden.

Met de mobiele app kunnen ouders en verzorgers altijd snel en eenvoudig reageren op notificaties, zoals verzoeken van hun kind om de schermtijd voor die dag te verlengen. We hebben ook een speciale functie toegevoegd om toegang tot Minecraft in of uit te schakelen. Hiermee kun je eenvoudig toestemming geven voor het spelen van Minecraft en het gebruik van de multiplayerfuncties in deze game, die geschikt is voor kinderen van 7 jaar en ouder. Ouders kunnen zo ook jongere kinderen toegang bieden tot Minecraft en toestaan dat ze online spelen met hun vrienden, zonder dat ze daarvoor de algemene instellingen hoeven te wijzigen. Als de reacties positief zijn, implementeren we deze functie in de toekomst mogelijk ook voor andere games.

Later dit jaar wordt de app voor het grote publiek beschikbaar gesteld. Ouders kunnen dan ook de vriendenlijst van hun kind bekijken en beheren, en vriendverzoeken goed- of afkeuren via notificaties in de app.

Met de Xbox Family Settings-app (preview) kun je eenvoudig de schermtijd verruimen, zodat kinderen langer op hun Xbox kunnen spelen. Ook kunnen ouders een nieuwe planning maken, waarbij rekening kan worden gehouden met onderwijs op afstand. Juist in deze tijd zijn games belangrijk om contact te houden met vrienden en familie, en plezier te hebben als meer thuis bent. Met de app kun je eenvoudig de gametijd instellen die aansluit bij de behoeften van je gezin.

De Xbox Family Settings-app (preview) kan nu worden getest door alle Android-gebruikers en de eerste 10.000 aanmelders op iOS. Je kunt de preview van de app downloaden op https://aka.ms/XboxFamilyBetaAndroid of https://aka.ms/XboxFamilyBetaiOS. Volg daarna de instructies om de installatie op je smartphone te voltooien.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password