Xbox, de eerste console die rekening houdt met de CO2-uitstoot dankzij een nieuwe energiebesparingsupdate die binnenkort verschijnt

Gisteren kondigde een Xbox Wire blog aan dat Xbox Insiders zullen merken dat hun Xbox Series X/S-consoles automatisch worden geüpdatet naar de afsluitoptie (energiebesparing). Deze eenmalige update van de energie-instellingen vermindert het stroomverbruik terwijl de console is uitgeschakeld en heeft geen invloed op de prestaties, gameplay of het vermogen van de console om ’s nachts updates voor het systeem, games of apps te ontvangen. Het is de meest duurzame stroomoptie voor de Xbox en verbruikt tot 20 keer minder stroom dan bij de andere energiebesparende instelling, de slaapstand.

Deze update maakt deel uit van de voortdurende inspanningen van Xbox om het doel van Microsoft te helpen bereiken om tegen 2030 een koolstofnegatief, waterpositief en afvalvrij bedrijf te zijn. Daarom heroverweegt Xbox hoe het zijn producten ontwerpt, bouwt, distribueert en gebruikt. De veranderingen die we voorstellen, stellen onze wereldwijde community in staat ervoor te kiezen om hun impact op het milieu bij het gamen te verminderen.

Xbox Insiders die afsluiten (energiebesparing) als stroomoptie gebruiken en hun Xbox Series X/S-consoles hebben geconfigureerd om automatische updates te ondersteunen, krijgen ook een update die hun console koolstofbewust maakt. Dit betekent het verkleinen van de CO2 voetafdruk van de console door updates en downloadtijden te optimaliseren tot wanneer de console de meeste hernieuwbare energie in jouw lokale energienetwerk kan gebruiken. Voor elke twee Xbox consoles die worden uitgeschakeld (energiebesparing), besparen we het koolstofequivalent van één boom die tien jaar lang is geplant en gekweekt. (Dit is gebaseerd op een gemiddelde van Xbox Series X|S en Xbox One consoles bij uitschakeling (energiebesparing) voor 20 uur per dag gedurende 1 jaar; werkelijke energiebesparingen variëren per console en andere factoren met behulp van de EPA calculators).

Xbox is de eerste gameconsole die koolstofbewuste gamedownloads en updates aanbiedt. Hoewel voorlopig alleen beschikbaar voor Xbox Insiders, krijgen alle Xbox gebruikers binnenkort de kans om hun consoles te updaten met deze CO2 bewuste update.

Xbox moedigt alle spelers aan om meer te weten te komen over de energie-instellingen die voor hen beschikbaar zijn. Spelers die geen deel uitmaken van Xbox Insiders en hun instellingen willen aanpassen om de beste energiebesparende optie te krijgen voorafgaand aan de automatische update, kunnen naar Instellingen > Algemeen > Energiebeheer gaan. Dit helpt energie te besparen en CO2 bewuste updates op je Xbox mogelijk te maken.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password