WRC generations (Switch Edition)

WRC generations (Switch Edition)
WRC generations (Switch Edition)
Release Datum:Genre:Platform:, , , , , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Ongeveer een maand en half geleden heeft Jimmy al een uitgebreide review gemaakt over WRC Generations. Ik wil niet in herhaling vallen door hetzelfde opnieuw te komen vertellen, dus verwijs ik jullie graag door naar zijn review. Wat ga je hier dan wel kunnen vinden? We gaan samen even bekijken hoe WRC Generations op de Switch weet te presteren, en of het de moeite is om de switch te maken naar een portable ervaring of dat je toch wat robuuster zit op een straffere console. Laten we ons begeven naar de startstreep!

Hybrid

Ik heb al gezegd dat ik niet in herhaling ga vallen en dus niet uitgebreid ga vertellen hoe de game in elkaar zit en wat de vernieuwingen etc zijn. Toch wil ik wel nog even benadrukken dat er wel wat nieuwe features aanwezig zijn zoals de League mode, wat een doorlopend klassement is waar je het kan opnemen tegen andere spelers met een gelijkwaardig niveau in zowel dagelijkse als wekelijkse challenges. Dit kan in teamverband gedaan worden, maar ook gewoon in een klassieke één tegen één wedstrijd. Gezien je tegenwoordig op de baan, naar aanleiding van de milieucrisis, veel meer elektrische en hybride wagens ziet, is het ook niet ondenkbaar dat hybride wagens een cruciale rol spelen in de WRC-wereld (een nieuwe regel werd voor het WRC opgelegd dat vanaf 2022 alle auto’s die deelnemen hybride voertuigen moeten zijn om de sport duurzamer te maken). Hierdoor worden in deze game dan ook de hybride wagens geïntroduceerd en geeft het de gameplay een extra strategisch tintje, want je gaat keuzes moeten maken wanneer je je elektrisch vermogen wilt benutten. Er zijn nog enkele nieuwe features, zoals de livery-catalogus en het samenstellen van je eigen team, maar deze blinken voor mij net wat minder uit.

Portable

Dan nu het belangrijkste aspect van deze review, wat heeft deze WRC Generations onder de motorkap zitten voor de Switch versie? Verwacht uiteraard niet dezelfde grafische pracht en praal die PS5 of Xbox Series S/X kunnen leveren, maar hetgeen de Switch weet te tonen tijdens de races ziet er wel vrij goed uit. Tenminste tot je op de details gaat letten zoals omstaanders of gebouwen, want die hebben toch wat moeten inboeten. Ook in de garage of tijdens events zien de overzichten er niet zo heel erg mooi uit, maar gelukkig breng je daar maar heel weinig tijd door, dus ik kon daar gerust voorbij kijken.

Wat laadtijden betreft, heb ik niet het gevoel dat deze langer zijn dan op andere consoles, en valt het wachten best goed mee. Mogelijks het belangrijkste aspect is de framerate voor deze game, en die blijft toch een mooie stabiele 30fps aanhouden, waardoor het racen echt vlotjes verloopt.

Conclusie

Dat WRC Generations niet het onderste uit de kan ging weten te halen op de Switch had ik op voorhand wel al kunnen voorspellen, maar wie gerust een beetje kan inboeten op grafische pracht en praal heeft nog steeds een vlot draaiende, met een vaste framerate van 30fps, en erg leuke racing game in handen die je overal met je mee kan nemen en dus on the go kunt spelen!

Good

  • Overal door de bochten scheuren in handheld mode
  • Een ode aan de voorgaande WRC-games
  • Veel inhoud in één pakket
8

Geweldig

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password