WRC 8

WRC 8
WRC 8
Release Datum:Genre:Platform:, , , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

We zitten ondertussen alweer aan de achtste telg uit deze serie. Sinds het vijfde deel zit ontwikkelaar Kylotonn aan het roer van deze reeks. Voor Kylotonn het overnam, zat de reeks reeds een beetje in het slop. Er was weinig vernieuwing en ook de technische kant kende telkens verbetering. Met het vijfde deel had Kylotonn alvast de lijn gezet voor verbeterde versies van de WRC games. Deel zes en zeven had ik overgeslagen, om vorig jaar toch weer mijn tanden te zetten in V-Rally, dat ook ontwikkeld is door Kylotonn. In tegenstelling tot Niels, die vorig jaar WRC 7 tot zijn rekening nam, sta ik wel te springen om de nieuwste racing games uit te testen. Benieuwd hoe WRC 8 staat tegen over eerdere delen en V-Rally begon ik vol goede moed aan deze rally titel.

Bevriezen en boompjes

Hierbij moet ik dan ook meteen met de deur in huis vallen. Deze moed zonk me bijna onmiddellijk in mijn schoenen. Meteen al bij de eerste race die start bevriest het gehele spel. Ik kon niets meer doen, enkel nog even naar het hoofdmenu van mijn Xbox gaan, en de game zo afsluiten en herstarten. Dit is alvast geen goede eerste indruk, en doet mij reeds vrezen voor de rest van deze game. Om het geheel nog wat erger te maken, krijg ik letterlijk een dikke tien minuten later een bericht van een conculega die voor een andere website ook deze game aan het testen is. In dit bericht vraagt hij mij of de game bij mij ook zo vaak crasht… Blijkbaar is bij deze recensent zelfs zijn Xbox One enkele keren volledig uitgevallen door deze game. Dit belooft helaas niet veel goeds.

Gelukkig heb ikzelf enkel maar de eerste freeze gehad als crash, dus ik kan en zal mij enkel op dat voorval gaan baseren. Betekent dit dan dat de game verder wel technisch in orde is? Wel, nee helaas niet. Ik heb al erger meegemaakt, maar het is niet optimaal. Eerst en vooral lijkt de omgeving af en toe precies te flikkeren, alsof de zon uit een TL-lamp bestaat, een zeer vreemd en irritant effect. Ik heb mijn Xbox vervolgens aan een andere tv gehangen om te kijken of dat het probleem was, maar het bleek geen verschil te geven. Ook het schade systeem is best vreemd te noemen. Op en gegeven moment knal ik tegen meer dan 100 per uur tegen een boom, met geen enkele schade tot gevolg, enkele rally’s later rijd ik rond de 50 km per uur op een boompje en mijn wagen is bijna naar de vaantjes. Het voelt dus ook nogal inconsistent aan op dat gebied.

Carrière maken

Ondanks het slechte nieuws is er och ook goed nieuws. De framerate van de game is stabiel, en eerlijk is eerlijk, de wagens zien er best goed uit. Jammer dat de omgeving wat minder afgewerkt is, maar op zich heb ik op grafisch vlak niet veel aan te merken. Ook op vlak van gameplay zit het wel snor. De wagens schuiven net iets meer dan ik gewend ben, maar zodra je hieraan gewend raakt, race je als een pro. WRC 8 speelt alvast goed met een controller, maar als je over een stuurtje beschikt, raad ik je zeker aan om deze te gebruiken. Het voelt allemaal net dat iets authentieker en nauwkeuriger aan. Het zal bijgevolg je ervaring met deze game ongetwijfeld verrijken.  De game is ook best uitdagend, wat het natuurlijk extra leuk maakt. Vind je het echter toch net iets te moeilijk? Dan kan je de game altijd makkelijker zetten.

De hoofdmodus van deze game is uiteraard de carrière modus, die best uitgebreid is. Naast de rally’s die je zal moeten uitrijden zal je ook andere events tussen door moeten plannen. Gaande van rust voor jou en je crew tot trainen of het voltooien van extreme conditions challenges. Verder zal je ook je crew moeten managen, en meerdere mensen aannemen per functie zodat je ze kan vervangen wanneer ze te moe worden. Vergeet dus zeker niet om dit in het oog te houden tijdens een rally, anders zal dit negatieve invloed hebben op je prestaties. Let ook op het feit dat je crew leden ook invloed hebben op je stats. Met een goede crew zal je wagen tussen events door sneller gerepareerd kunnen worden. Ook kan je een experience boost krijgen, of zelfs meer kans hebben op zeldzame events.

Met de experience die je bij elke rally verdient kan je ook bepaalde perks unlocken in R&D. Hiermee kan je nieuwe crew functies vrijspelen, stevigere onderdelen, of bijvoorbeeld betere performance voor je rally wagen. het is dus een must om ook dit goed te managen.

Alles is beter met vrienden, of niet?

Uiteraard valt er meer te doen dan enkel de career mode in WRC 8. Je kan quick play events starten in elke beschikbare rally categorie en locatie. Je kan het test gebied betreden om daar een wagen of diens set-up uit te testen. Je kan ook trainings oefeningen ondergaan of tenslotte een season spelen zonder crew management als dit je teveel werk is. Waar de ontwikkelaar trouwens ook een pluim voor verdient is het feit dat je de game in split-screen kan spelen met vrienden op de sofa. Dit doet me een enorm plezier want – ik heb dit al vaker aangehaald – tegenwoordig zie je dit echt veel te weinig in racing games, en eigenlijk gewoon eender welke game als we eerlijk mogen zijn.

Er is natuurlijk ook een online mode beschikbaar, maar deze heb ik niet kunnen testen gezien de game op het moment van schrijven nog niet in de winkel rekken ligt. Bijgevolg kon ik niemand vinden, ook geen andere reviewers. vermoedelijk waren de servers dan ook nog niet up and running. In ieder geval zijn er wel enkele beschikbare opties te vinden. Je kan een quick game joinen, een lobby zoeken of zelf een lobby aanmaken. In ieder geval, je kan de game dus perfect met wat vrienden spelen.

Conclusie

Hoewel mijn eerste indruk van WRC 8 zeer negatief was, is de game toch meer en meer beginnen groeien op mij. De game is zeker niet de beste rally game, verre van zelfs. De game schreeuwt middelmatigheid uit van het begin tot aan het einde van je sessie, en dit met een megafoon tegen je oor. Zolang je het in je achterhoofd houdt dat de game zeer middelmatig is, zal je hier absoluut plezier aan kunnen beleven. Zeker als een tussendoortje is de game best wel een lekkere versnapering. Ik ga de game niet afrekenen op die ene freeze die ik bij mijn eerste race had, want het is bij die enkele keer gebleven. Ook het bericht van onze conculega hou ik uiteraard buiten beschouwing. Er is duidelijk verbetering in de reeks sinds de laatste delen die ik heb gespeeld, maar er is nog ruimte voor verbetering, heel veel ruimte zelfs. Desondanks kan de game best vermakelijk zijn. Zeker met de uitgebreide carrière mode waarover de game beschikt.

 

Good

  • Uitgebebreide carrière mode

Bad

  • Inconsistent schade model
  • De parcours ogen minder mooi
7

Goed

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password