WOW: WOTLK Classic – Rise of the Death Knight – een duik in deze iconische klasse

Op 26 september lanceerde Blizzard, World of Warcraft: Wrath of the Lich King Classic, waarmee WoW Classic-spelers een geliefde uitbreiding in de geschiedenis van de franchise opnieuw kunnen beleven of verkennen.

De oorspronkelijke uitbreiding introduceerde Death Knights, de eerste heldenklasse van het spel, en nam spelers mee op reis naar Northrend, waarmee het verhaal uit het populaire real-time strategiespel Warcraft III: The Frozen Throne werd voortgezet.

Nu Wrath of the Lich King fans de mogelijkheid biedt om de Death Knight te spelen, laten we eens nader bekijken waarom dit personage zo iconisch is voor fans van de franchise.

Wie zijn de Death Knights?

De Death Knight werd voor het eerst geïntroduceerd in de lore van de franchise met Warcraft II: Tides of Darkness. In 2008 werd de Death Knight de eerste heldenklasse van World of Warcraft, geïntroduceerd in de uitbreiding Wrath of the Lich King. Death Knights zijn enkele van de meest angstaanjagende dienaren van de Lich King, grotendeels vanwege hun status als gevallen helden van Azeroth die tot ondood zijn verheven om hem voor eeuwig te dienen.In een van de Building Azeroth-afleveringen (hier beschikbaar) bespraken Game Director Tom Chilton en Principal Game Designer Kris Zierhut hoe de Death Knight zo’n iconisch personage is geworden.

Tom en Kris bespreken een van de manieren waarop ze de klasse echt uniek hebben gemaakt door ze hun eigen aangepaste startgebied te geven. Spelers die een gevallen lid van de Alliance of de Horde zijn geweest, gevangen in de strijd, worden door de Lich King tegen hun wil veranderd in Death Knights. Het startgebied toont de reis van een gevallen held die zich tegen zijn voormalige bondgenoten moet keren en zijn strijd om zijn vrije wil terug te krijgen. Nadat ze de controle hebben herwonnen en het hebben opgenomen tegen de Lich King zelf in Light’s Hope Chapel, voegen ze zich weer bij hun bondgenoten om het volgende hoofdstuk van hun nieuwe leven te beginnen als kampioenen van de Horde of Alliance.
Over de balans van de Death Knight zei Kris: “Telkens als ik iets zwakker wilde maken voor Death Knights, kreeg ik mensen die van Death Knights houden die zeiden dat ik het niet kon nerven”. Hij vervolgde “Achteraf gezien was dat een goede plek, want het zorgde ervoor dat mensen Death Knights gingen spelen, en al die gekke manieren gingen vinden om te spelen. Een goed ontworpen klasse is niet vanzelfsprekend hoe je hem moet spelen – we willen dat er opkomende gameplay is”.

Als eerste heldenklasse van World of Warcraft begint de Death Knight op een hoger niveau dan andere klassen en begint zijn reis in een klasse-exclusieve introductie-ervaring. Ze zijn extreem krachtig in zowel solo- als groepscontent. Terwijl solo Death Knights de sterkste self healing in het spel hebben, geven ze in parties en raids unieke, krachtige buffs aan hun hele groep terwijl ze ofwel een van de meest duurzame tanks in het spel zijn ofwel een van de sterkste damage dealers, afhankelijk van hun specialisatie.

Wrath of the Lich King Pre-Patch is nu beschikbaar en spelers kunnen nu een Death Knight creëren, levelen en klaarstomen voor Northrend.

Wat is er nog meer nieuw in Wrath of the Lich King?

Spelers beginnen hun reis in een van de twee zones in Northrend, Borean Tundra of Howling Fjord, en beleven enkele van de meest epische vergezichten en geliefde verhaallijnen in heel Warcraft voordat ze de machtszetel van de Lich King in Icecrown doorbreken.

De nieuwe uitbreiding introduceert ook een nieuw beroep – Inscription, waarmee spelers mystieke glyphs kunnen schrijven die het uiterlijk en de eigenschappen van spreuken en vaardigheden veranderen, en krachtige snuisterijen en off-hand items kunnen maken.

Wrath of the Lich King Classic pre-patch is nu beschikbaar en de nieuwe uitbreiding lanceert op 26 september en zal te spelen zijn op PC via Battle.net.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password