World of Warcraft: Plunderstorm Timed Event

World of Warcraft: Plunderstorm Timed Event
World of Warcraft: Plunderstorm Timed Event
Release Datum:Genre:, Platform:Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Het is nog eens tijd om mijn verwaarloosde WoW account nieuw leven in te blazen. Ditmaal om de nieuwe, ondertussen al wel enkele weken actieve, mode Plunderstorm te testen. Deze mode belooft een stand-alone Battle Royal te zijn (zoals het bekende Fortnite) waarin je beloningen kan verdienen die dan bruikbaar zijn voor je main character op je account, zowel voor de Modern als Classic versies. Heis de zeilen, we varen uit!

Hoist the anchor

Onze piraten avonturen vinden plaats in de Arathi Highlands, maar vooraleer we daar geraken moeten we natuurlijk een nieuw “ready-to-play” character maken. Het grote voordeel is dat je niet echt voorkennis nodig hebt over de verschillende races en classes. Daarna kan je kiezen om Solo, Duo of in Trio te spelen. Het verschil hiertussen is dus of je alleen of in een klein team probeert te overleven. Het doel van elke korte match, die ongeveer een kwartiertje in beslag neemt, is om zoveel mogelijk vijanden te verslaan om snel te levelen en zo meer spells en abilities te hebben. Deze kan je dan weer upgraden door meerdere kopieën er van te looten. Je hebt ook altijd een Heal ability om jezelf te redden als je op het randje zit van de dood, en je wint uiteindelijk door de last man standing te zijn. Of in het geval van Duo en Trio het laatste team te zijn dat overleeft.

Het eiland zelf is gevuld met 60 spelers in totaal en daarnaast nog een deel monsters om je snel experience te kunnen geven. In plaats van met een sky bus te arriveren waaruit je moet springen zoals in Fortnite, word je hier voor het begin van een match uit een kanon geschoten waarna je op een grote papegaai een crashlanding maakt op het eiland. Je kan een beetje sturen waar je neerkomt voor je landing om een beetje tactisch voordeel te winnen. Elke match begin je terug op level 1 en je hebt enkel je basic aanval en een Heal ability. Oh, als je in Duos of Trios speelt, kan je een gevallen metgezel weer verreizen door in een cirkel te gaan staan in de buurt van hun levenloze avatar. Ga je toch dood, wat zeker en vast zal gebeuren, dan kan je in spectator mode de rest van de match nog volgen of de match verlaten en een nieuwe joinen.

Plunder

Hoe krijg je nu die coole rewards? Wel, door “plunder” te verzamelen. Elke “plunder” die je hebt, levert je één Renown point op. Door voldoende punten te sparen, stijgt je Renown rank en krijg je een deel rewards. Deze rewards bevatten mounts en pets, maar ook cosmetics, titels, Trades Tender en Plunderlord Pepe. Je krijgt trouwens tijdens elke match ook een deel simpele quests om te doen om extra “plunder” te verdienen die je dan weer loot opleveren. Ook uit kisten en andere objecten kan je loot vinden. Naast het overleven en verslaan van mobs en andere spelers, is het vinden van loot je top prioriteit! Door vijanden te verslaan en loot te verzamelen verdien je niet enkel “plunder” maar ook experience points. Denk je er aan om gewoon jezelf te verbergen tot de meerderheid zichzelf uit de weg ruimt, dan zal de Storm je stilaan dwingen om toch steeds dichter naar de actie te gaan. De Storm verkleint het level zodat de matches kort kunnen blijven en de actie aan de gang blijft.

Conclusie

Plunderstorm is leuk voor enkele matches, maar het felle grinden voor de leuke rewards kan op den duur gaan vervelen. Het is echter leuk om te zien dat Blizzard nieuwe dingen probeert te doen. Wat ook wel handig is, is dat je geen specifieke expansion nodig hebt, enkel een actieve subscription, om te kunnen spelen. Zowel Classic als Modern WoW spelers kunnen hierdoor de mode spelen.

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password