World of Warcraft: Dragonflight Season 2 (Patch 10.1)

World of Warcraft: Dragonflight Season 2 (Patch 10.1)
World of Warcraft: Dragonflight Season 2 (Patch 10.1)
Release Datum:Genre:Platform:Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Het is voor mij vaak moeilijk om up-to-date te blijven met MMORPG games zoals Final Fantasy XIV en World of Warcraft, voornamelijk dankzij werk en andere zaken in privé (waaronder mijn dochtertje) die heel wat tijd opeisen, maar ook de vele game releases die mijn aandacht trekken. En toch vind ik af en toe wat tijd om af te dwalen naar de grote virtuele werelden waar ik al honderden uren heb weten te slijten. Tijd om nog eens naar Azeroth af te zakken om de nieuwigheden te checken in Patch 10.1.

Late to the party

Zoals al gezegd is het voor mij, door verschillende omstandigheden, niet altijd even eenvoudig om up-to-date te blijven, dus toen de patch verscheen op 3 mei had ik nog wat levels in te halen alvorens ik in de nieuwe content kon vliegen. De nieuwe zone, Zaralek Cavern, is waar je het meest van je tijd zal doorbrengen terwijl je de legacy van Neltharion onderzoekt en meer te weten komt over de geheimen van de Black Dragonflight. Deze ondergrondse zone kan je vinden onder de Dragon Isles en hier zal je een nieuwe faction tegenkomen, de Loamm Niffen. Dit mollenvolk zijn de lokale inwoners van de ondergrond en staan bekend als Niffen en Droghbar. Het “Renown” systeem wordt dankzij deze nieuwe faction verder uitgebreid en je kan dan ook weer nieuwe beloningen vrijspelen door quests en andere events te voltooien in deze regio.

Er zijn drie verschillende toegangen tot Zaralek Cavern, en je zou zomaar kunnen binnenwandelen zonder het te beseffen aangezien er geen laadschermen zijn tussen deze regio’s. De eerste ingang ligt in de kloof tussen Valdrakken en Ohn’ahran Plains. De tweede in de buurt van Teerakai en de derde ligt in Azure Span in de buurt van Three Falls Lookout. In de grotten zijn 3 flight paths te vinden die je, eens unlocked, kan gebruiken om snel weer naar de bovengrond mee te reizen. Er zijn trouwens 8 nieuwe Dragonriding Glyphs te vinden om je perks verder uit te breiden en er zijn ook enkele nieuwe race tracks in de dieptes. Verder zijn er ook Daily, Weekly en World quests beschikbaar om je reputatie bij de Loamm Niffen te verhogen.

New features

Er zijn ook enkele nieuwe features aanwezig, zoals de mogelijkheid om samen te spelen met vrienden van tegenovergestelde faction, dankzij de Cross-Faction Guilds, in de Embers of Neltharion. De catch is wel dat je Battle.net vrienden met elkaar moet zijn om iemand uit te nodigen of uitgenodigd te kunnen worden in een guild van de tegenovergestelde faction binnen dezelfde realm. Of de guild verbondenheid bij de Horde of Alliance ligt, hangt af van de guild leader, en guild achievements en verkopers reflecteren steeds de primaire faction. Voor de character customization zijn er ook enkele nieuwigheden toegevoegd:

  • Nightborne krijgen 4 nieuwe oog en 5 nieuwe haarkleur opties
  • Dark Iron Dwarves krijgen 4 nieuwe huidskleuren en 4 nieuwe haarkleuren
  • Blind Eye opties zijn nu een aparte customization optie die onder de noemer Eyesight valt
  • Humans en Orcs hebben ook nieuwe haarkleuren gekregen

Met de komst van Season 2 zijn er ook aanpassingen gedaan aan het upgrade systeem van Mythic+, raid en PvP gear. Elk stuk armor krijgt upgrade ranks en je kan verschillende soorten gear krijgen. Uiteraard kan je niet zomaar beginnen met je gear te upgraden, je zal er ook wat voor mogen afdokken. Hiervoor is er echter een nieuwe currency voorzien, Flightstones, naast Shadowflame crests. Je kan echter enkel Dragonflight Season 2 gear upgraden en je kan maximum 2000 Flightstones dragen, dus wees gewaarschuwd alvorens je te enthousiast er in zou vliegen om al je gear te upgraden.

Aberrus, the Shadowed Crucible

Uiteraard mag een nieuwe raid niet ontbreken. Aberrus, the Shadowed Crucible is momenteel de tweede raid van de Dragonflight expansion en is een raid van negen bosses. Duizenden jaren geleden zou Neltharion Aberrus hebben opgericht, een geheim laboratorium waar hij wereldveranderende experimenten uitvoerde. Sinds het laboratorium recent weer ontdekt werd, wordt het belaagd langs alle kanten om de Earth-Warder’s legacy te pakken te krijgen. De Champions of Azeroth krijgen de taak om in de schaduwen te treden en er voor te zorgen dat Neltharion’s duistere krachten niet in de verkeerde handen vallen.

Conclusie

Ik heb het gevoel dat ik nog maar het tipje van de ijsberg heb weten bloot te leggen van wat er in dit nieuwe seizoen te beleven is. Er zijn overigens ook nog wat tweaks doorgevoerd aan de verschillende classes. Zelf ga ik proberen af en toe in te loggen en, eenmaal ik ook terug op het maximum level zit, volop mee te kunnen doen aan de nieuwe raid en de verschillende daily en weekly quests zonder mee te moeten liften op mijn guild en vrienden. Hoe dan ook zijn de Dragon Isles met deze nieuwe content nog een heel stuk interessanter geworden!

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password