World of Aircraft: Glider Simulator

World of Aircraft: Glider Simulator
World of Aircraft: Glider Simulator
Release Datum:Genre:, Platform:Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Vliegen… Het is iets wat de mensheid altijd al heeft geïntrigeerd. In onze geschiedenis heeft men maar al te vaak gedroomd van zo vrij als een vogeltje te kunnen vliegen. Zo getuigen de schetsen van onder andere Leonardo da Vinci. Deze droom werd dankzij de gebroeders Wright in 1903 werkelijkheid door de eerste gemotoriseerde vlucht met een vliegtuig uit te voeren. Er waren al eerder pogingen gedaan met ballonnen en zeppelins. Ondertussen hebben we al gigantische passagiersvliegtuigen zoals de Boeing 747 of de Airbus a380 en schieten we mensen met raketten de ruimte in. Ondanks deze geweldige technologische vooruitgang is het toch nog steeds niet iedereen gegeven om aan het roer te staan van een vliegtuig. Gelukkig bestaan er Flight Simulators voor wie geen genoegen heeft om passagier te spelen en graag zelf een vliegtuig zou willen besturen, maar daartoe niet de juiste middelen voor heeft. World of Aircraft: Glider Simulator is zo één van die simulators. 

Zelf ben ik zo één van die mensen met een redelijk grote passie voor alles wat met vliegen te maken heeft. Ook heb ik al met best veel soorten toestellen mogen meevliegen, zo heb ik in ontelbaar veel passagierstoestellen gezeten, maar ook een helikopter, een gyrocopter en noem maar op. Jammer genoeg kan ik zelf geen toestel besturen, behalve dan in de talrijke flight simulators die ik al gespeeld heb. De meeste flight sims hebben dezelfde opzet en beschikken over een grote diversiteit van soorten vliegtuigen. World of Aircraft: Glider Simulator gooit het over een andere boeg, en focust zich volledig op zweefvliegtuigen.

Lage instapdrempel 

De meeste flight simulators hebben een nogal hoge instapdrempel. Je moet natuurlijk weten hoe je een toestel in de lucht krijgt, of net weer aan de grond zonder te crashen, en je moet tenslotte de juiste knoppen kennen in de cockpit om dit alles tot een goed en veilig einde te brengen. Het vereist toch enige kennis om zulke sims optimaal te gebruiken. Vaak zijn ze ook niet geschikt voor beginnende piloten, vanwege het gebrek aan uitleg en ondersteuning. Dit wordt nu opgelost met deze nieuwe reeks onder de naam World of Aircraft.

De Glider Simulator variant is de eerste in een hele reeks van makkelijk instapbare flight simulators. Je hebt geen kennis nodig van vliegen, je moet geen knoppen en instellingen vooraf kennen. Deze sim neemt je bij de hand en legt je alles zeer simpel uit. World of Aircraft: Glider Simulator is een Pure VFR-simulator. VFR, wat de afkorting is van Visual Flight Rules, betekend dat je zal vliegen zonder ingewikkelde instrumenten. Dus enkel puur op zicht en eventueel een kompas om te navigeren. Dit terwijl de meeste flight sims zowel VFR als IFR (Instrument Flight Rules) gebruiken. Hierdoor valt het snel en makkelijk te leren. Zelf heb ik ervaring met beide systemen, maar het is een feit dat VFR het meest ontspannende is. Dit zorgt er meteen voor dat deze manier van vliegen uitermate geschikt is om het te leren, dit zorgt ervoor dat deze sim de perfecte introductie is tot de wereld van de flight sims.

Vrij als een vogel

Niets is zo heerlijk als vrij als een vogel zweven over een mooi landschap, eventueel al dan niet vergezeld van een streepje muziek. Lekker ontspannend. Dankzij de lage instapdrempel ben je in een mum van tijd aan het vliegen alsof je nooit anders hebt gedaan. Je hebt de keuze uit vijf verschillende toestellen, waaronder twee gemotoriseerde zweefvliegers en één kist die dient om zweefvliegtuigen in de lucht te trekken. Verwacht echter niet de hele wereld om over te vliegen zoals in andere flight sims. Hier beschik je puur over wat je nodig hebt om met een zweefvlieger rond te zweven. Je hebt hier de beschikking over een terrein van 25.000 km², wat meer dan genoeg is om lekker in rond te zweven.

Dankzij het kleine gebied heeft de ontwikkelaar veel details in de omgeving kunnen stoppen. Hierdoor kan je zelfs verkeer op de grond zien rondrijden, kan je vogels in de lucht zien vliegen, en zelfs tussen ze door vliegen met je toestel. Hierdoor voelt de wereld zeer levendig aan. Desondanks is het zeker niet de mooiste game, maar alles is best wel mooi weergegeven, en vooral dan de beschikbare vliegtuigen. Ook het geluid is prachtig gedaan. Je hoort de wind lekker voorbijvliegen wanneer je door de lucht aan het glijden bent, en ook alle geluiden van je wielen op het gras bij het landen of opstijgen klinken indrukwekkend. Zeker met een goede headset klinkt het alsof je echt in een cockpit aanwezig bent. Deze sim verdient dan ook mijn welgemeende complimenten voor het sounddesign.

Weinig om het lijf 

World of Aircraft: Glider Simulator is een zeer basic flight sim. Het is heerlijk om lekker rustig rond te zweven, maar veel meer buiten dat en de tutorials valt er niet te beleven. Gelukkig kan je wel online met andere mensen vliegen om het toch wat uitgebreider te maken. Maar veel draagt dit in alle eerlijkheid niet bij. Zie het als een leuk extraatje. De game is hierdoor een goed begin om te starten met flight sims. Alle toestellen laten zich zeer goed besturen en dit met zowel een keyboard of een controller, of als je nog wat verder wil gaan met een flight stick of flight yoke. Ikzelf heb voornamelijk met een flight stick gevlogen. Ook heb ik even een yoke gebruikt, maar gezien een zweefvliegtuig zich ook met een stuurknuppel laat besturen voelde deze laatste optie niet zo realistisch aan, waardoor ik al snel weer terug greep naar een flight stick.

Conclusie

World of Aircraft: Glider Simulator is een zeer basic flight sim. Veel meer dan de tutorials volgen en wat vrij rondvliegen valt er niet te beleven. Meer hoeft het in alle eerlijkheid ook niet te zijn. Deze sim mikt niet op een plekje tussen de meest uitgebreide flightsims, maar eerder tot een mooie introductie tot zweefvliegtuigen en flight sims in het algemeen. Het rondzweven door de wereld voelt zeer authentiek en ontspannend aan, waardoor ik deze sim absoluut kan aanraden aan andere aspirant flight sim spelers.

Good

  • Voelt zeer authentiek aan
  • Zeer makkelijk te leren
  • Geweldig sterk sound design
  • De perfecte introductie tot de wereld van flight simulators

Bad

  • Weinig inhoud
8.5

Geweldig

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password