Winnaars Pokemon Wereldkampioenschap 2023 bekend

Het Pokémon Wereldkampioenschap 2023 onder auspiciën van The Pokémon Company International is gisteren afgesloten na drie dagen van intense wedstrijden en vriendschappelijke strijd in het Japanse Yokohama. De beste Trainers ter wereld hebben deelgenomen aan het belangrijkste toernooi van het jaar voor Pokémon-videospellen en de Pokémon Trading Card Game (TCG). Dit jaar werd er gestreden in de videospellen Pokémon Scarlet en Pokémon Violet, de Pokémon TCG, Pokémon GO en Pokémon UNITE. Meer dan 10.000 spelers en fans uit de hele wereld waren naar het PACIFICO Yokohama Convention Center gekomen voor het meest prestigieuze Pokémon-evenement ter wereld. De winnaars van elke divisie zijn hier terug te vinden.

Niet alleen streden tijdens dit toernooi de beste Pokémon-spelers om de hoogste eer, maar ook waren er enerverende aankondigingen en presentaties van het merk. Hieronder vind je de highlights.

Ancient en Future Pokémon en ACE SPEC-kaarten binnenkort in de Pokémon Trading Card Game
Tijdens de sluitingsceremonie op 13 augustus heeft The Pokémon Company Group nieuwe kaarten en spelmechanismen voor de populaire Pokémon TCG bekendgemaakt. Vanaf het najaar van 2023 kunnen Trainers zich opmaken voor Ancient en Future Pokémon in de Pokémon TCG, waaronder Roaring Moon ex, Iron Valiant ex en Illustration Rare-versies van Brute Bonnet en Iron Moth. Daarnaast krijgen de ACE SPEC-kaarten, die voor het eerst hun opwachting maakten in de serie Black & White, in 2024 weer het standaardformaat. Meer informatie volgt op een later moment.

Eerste partner-Pokémon uit eerdere spellen in The Hidden Treasure of Area Zero – Deel 2: The Indigo Disk
Tijdens de sluitingsceremonie zijn ook nieuwe details bekendgemaakt over de The Hidden Treasure of Area Zero voor Pokémon Scarlet en Pokémon Violet. Eerste partner-Pokémon uit eerdere spellen in de Pokémon-hoofdserie verschijnen in de Terarium in de Blueberry Academy, het toneel van deel 2: The Indigo Disk. De Terarium is een complex waar uiteenlopende biomen nagemaakt worden: van de tropen tot de ijskoude zeeën. Hier leven en gedijen veel verschillende Pokémon in een omgeving die perfect bij hen past. Trainers kunnen daarnaast met deze Pokémon vechten en hen zo aan hun team proberen toe te voegen. Bovendien kunnen ze ervaren hoe het verschijnsel Terastal – welbekend aan spelers van Pokémon Scarlet of Pokémon Violet – deze Pokémon beïnvloedt. Verder zijn een negentiend Tera-type en de aanstaande koppeling met Pokémon HOME aangekondigd. Meer informatie vind je hier.

Update over Pokémon UNITE
Drie Pokémon gaan hun opwachting maken in Pokémon UNITE: Blaziken, Mimikyu en Meowscarada. De entree van Blaziken staat gepland voor 14 september. Details over het debuut van de twee andere Pokémon op Aeos Island volgen later.

‘Pokémon: Path to the Peak’
The Pokémon Company International heeft de nieuwe animatieserie ‘Pokémon: Path to the Peak’ uitgebracht tijdens een speciale vertoning op 11 augustus tijdens het Pokémon Wereldkampioenschap 2023. In deze nieuwe serie volgt de kijker Ava en haar partner-Pokémon Oddish op hun pad naar de wereldtop in de Pokémon Trading Card Game. Fans uit de hele wereld kunnen de eerste aflevering nu bekijken op het officiële YouTube-kanaal van Pokémon.

Locatie Pokémon Wereldkampioenschap 2024
Zondagavond is de locatie van het Pokémon Wereldkampioenschap 2024 ook aangekondigd tijdens de slotceremonie. Trainers van over de hele wereld kunnen zich verheugen op het volgende spannende Pokémon Wereldkampioenschap dat gehouden zal worden in Honolulu, Hawaï.

De survivalist met het verkeerde plan. Deze survival game "expert" is het 2de nieuws slaafje van de redactie. Klaar om alles fout te laten lopen gaat hij als een gepassioneerde zombie de gaming nieuws wereld in.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password