Windjammers 2

Windjammers 2
Windjammers 2
Release Datum:Genre:, Platform:, , , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Het heeft een tijdje geduurd, maar na enkele jaren wachten (28 jaar om precies te zijn), hebben we eindelijk een vervolg gekregen op Windjammers, een zeer vermakelijke arcade game uit de jaren 90.  De eerste vraag die hierbij meteen opkomt, is of een game als deze na al die jaren nog steeds leuk kan zijn. 

Arcade & Online

Op die eerste vraag kan ik alvast zeer overtuigt “ja” antwoorden. De gameplay van Windjammers 2 is nog steeds net zo leuk als uit de lang vervlogen jaren 90.  De opzet is heerlijk simpel, al vereist het wel wat oefening om deze te masteren. In deze game mag je met wat frisbees naar elkaar gooien in de hoop dat de andere speler deze niet kan opvangen, zodat jij kan scoren. De gameplay is vooral te vergelijken met air hockey, maar dan digitaal. Wie dat ooit gespeeld heeft weet meteen wat je kan verwachten van deze game, en hoe leuk dat kan zijn, zeker als je tegen andere spelers speelt.

In tegenstelling tot de arcade game kan je deze game online spelen. Je hebt natuurlijk ook de klassieke arcade mode, waarin je met een personage één voor één alle stages afwerkt, maar de echte fun haal je wanneer je het online opneemt tegen andere spelers. Hierdoor heb ik meteen één van mijn vrienden ingeschakeld om de game samen te testen. Bij deze kunnen we beiden bevestigen dat de game wel heel verslavend is om samen te spelen. Hoewel Windjammers 2 een erg simpele game is, valt er hier toch enorm veel plezier uit te halen. Het is onder andere de simpelheid die ervoor zorgt dat de game erg speelbaar is en leuk blijft.  Door te spelen en te oefenen leer je meer technieken aan waardoor je na een tijdje je frisbee  zelfs met effect kan gooien zodat deze niet enkel in een rechte lijn beweegt en daardoor moeilijker op te vangen is voor je tegenstander

Gameplay

Windjammers 2 is een vrij simpele game op vlak van gameplay.  Laat dat je echter niet tegenhouden om te genieten van deze game, want de gameplay is desondanks erg verslavend, zeker als je deze met vrienden speelt. Het doel van het spel is om de frisbee langs de tegenstander te gooien, of hem aan hun kant op de grond te krijgen. Elke kant van het veld is verdeeld in zones, die drie of vijf punten waard zijn als je erin slaagt een frisbee erin te gooien. Als een frisbee op de grond belandt, scoor je naargelang het arena twee of vier punten. Om een set te winnen dien je 15 punten te behalen. Win je twee sets, dan is de overwinning van jou.  De overwinning behalen gebeurt door slim gebruik te maken van de verschillende technieken zoals door middel van rechte schoten, trick shots, het stuiteren van de frisbee  tegen de muren of het gebruik van een aantal power moves. Ter verdediging kan de speler sprinten, sliden, pareren en de frisbee slaan om deze meteen terug richting afzender te sturen.

De game beschikt over 10 speelbare personages, plus een geheim personage dat je kan unlocken en 10 beschikbare arena’s. Het rooster bevat terugkerende personages en nieuwkomers, elk met verschillen in snelheid,kracht en speciale moves. De arena’s verschillen niet veel van elkaar buiten de visuals, al beschikken enkele over hun eigen gimmicks. Zelf  vind ik het casino-stadium het leukst, waar het aantal punten  van het doel regelmatig verandert. Het puntenaantal wordt na elke goal bepaald door een roulette. Hierdoor is elke wedstrijd op dit arena erg onvoorspelbaar., zeker gezien de ene goal hierdoor maar liefst 8 punten  kan opleveren, en de volgende met een beetje pech, maar 1 puntje geeft.  Dit zorgt ervoor dat er dankzij de arena’s met hun eigen gimmick genoeg variatie te beleven valt.

Back to the 90’s

De game houdt zich sterk vast aan zijn roots en heeft een erg stevige 90’s vibe.  Het voelt meteen weer alsof je een leuke arcade game uit die tijd staat te spelen, hetzij dan met moderne graphics, die erg goed ogen. De personages lijken allen handgetekend te zijn, net zoals alle arena’s. De game oogt hierdoor erg mooi, waardoor het naast het genot van de gameplay even hard genieten is van het visuele spektakel. De 90’s vibe wordt mooi doorgetrokken naar de menu’s en de personages die zo uit datzelfde tijdperk weggelopen lijken te zijn. Ook de muziekjes passen bij dat tijdperk en bij de game, waardoor ook de soundtrack en geluidseffecten mooi in het totaalplaatje passen.

Net zoals in de jaren 90 het geval was in arcade games, beschikt ook Windjammers 2 niet over enorm veel modes. Je hebt, zoals eerder vermeld, de Arcade-mode, Online Multiplayermodi en de versus-mode waarmee je tegen een andere speler op dezelfde tv vanuit je luie zetel kan spelen. Windjammers 2 voelt hierdoor af en toe eerder aan als een remake van de eerste game, die meteen wat extra personages erin gooit. Desalniettemin hebben we het hier over een erg vermakelijke en verslavende arcade game.

Conclusie

Windjammers 2 is een enorm verslavende arcade sport game geworden die zich vooral goed verleent om samen met vrienden te spelen. Hoewel de arcade mode ook leuk wegspeelt, is de echte uitdaging online te behalen en valt daar de meeste fun te beleven. De volledige game is verder ook een knipoog naar het gaminglandschap uit de jaren 90, wat meteen nostalgische gevoelens oplevert voor wie deze mooie tijd heeft mogen meemaken. Hoewel er in het totaalpakketje niet zo heel veel te beleven valt, blijft de game erg leuk en verslavend om online of met vrienden in kleine sessies te spelen.

Good

  • 90's vibe
  • Verslavende gameplay
  • Mooie presentatie met prachtige 2D graphics

Bad

  • Weinig modi beschikbaar
9

Fantastisch

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password