Wii U Mario Kart 8 en Splatoon Online play hersteld door Nintendo

Na het herstellen van het online gedeelte voor zowel Wii U Mario Kart 8 als Splatoon, heeft Nintendo zijn excuses aangeboden aan fans voor het offline halen van de servers gedurende vijf maanden. Het bedrijf onthulde dat het de servers offline moest halen om een beveiligingslek te repareren.

“In maart 2023 heeft Nintendo de netwerkdiensten voor de Wii U-spellen Splatoon en Mario Kart 8 gepauzeerd om een kwetsbaarheid met betrekking tot online spelen aan te pakken”, aldus het bericht op de officiële website van Nintendo. “Het probleem is nu verholpen en daarom zullen we het online spelen voor deze spellen hervatten op basis van het onderstaande schema. Onze oprechte excuses voor de langere wachttijd.”

Op 3 maart 2023 heeft Nintendo de servers offline gehaald voor belangrijk en dringend onderhoud om een kwetsbaarheid met betrekking tot online spelen te verhelpen. Er werd niet vermeld wanneer de spellen weer online kunnen worden gespeeld. Dataminer OatmealDome speculeerde dat beide spellen spelers mogelijk hebben blootgesteld aan een kwetsbaarheid in de netcode genaamd “ENLBufferPwn”. Met dit lek kunnen hackers code uitvoeren en op afstand de controle over de console van een andere gebruiker overnemen.

In het bericht werd wel opgemerkt dat als er later meer problemen opduiken, Nintendo de online speeldienst voor de twee getroffen spellen zo snel mogelijk zal moeten stopzetten.

“Als er zich nog meer problemen voordoen die het moeilijk maken om online spelen te blijven ondersteunen, moeten we de online speeldienst voor de Wii U-spellen Splatoon en Mario Kart 8 mogelijk op korte termijn stopzetten. Mocht dit gebeuren, houd er dan rekening mee dat offline spelen normaal blijft functioneren.”

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password