Whipseey and the Lost Atlas

Whipseey and the Lost Atlas
Whipseey and the Lost Atlas
Release Datum:Genre:, , Platform:, , , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Stel. Je ziet een knappe jongedame zitten. Ze doet je denken aan de beste relatie die je tot dan toe hebt gehad. Je vraagt je af hoe je haar zal aanspreken, hoeveel ze gemeen gaat hebben met die relatie. Dan ga je er op af. En hoe dichterbij je komt, des te troebeler het beeld wordt. En dan gaat ze beginnen te praten. Leegte. Het zit hem allemaal tussen de oren.

Bekend gezicht

Natuurlijk moest ik onmiddellijk denken aan Kirby, dat roze bolletje dat alles inslikt wat het tegenkomt en zo de vaardigheden van degene die hij heeft ingeslikt kan gebruiken. En ik tuimelde langzaam in de val van herkenbaarheid. Het ziet er zo uit, het speelt zo, het zal wel dezelfde diepgang bevatten. Helaas moest ik na een halfuur al toegeven dat dit alles behalve hetzelfde zou zijn.

Misschien denk je nu “Ach Dennis, het is toch niet eerlijk om nu al de vergelijking te maken?” maar hoor me even uit. Want het is simpeler dan dat. Simpeler? Absoluut. Bij Kirby had je het gevoel dat er hier en daar wel eens geheimen verstopt liggen. Een extra leven, een geheimzinnige collectible. Maar niets van dit alles. De ruimte nodigde mij uit en ik volgde. Ettelijke levens heb ik zo verkwist. Misschien deed ik iets verkeerd? Misschien drukte ik net niet snel genoeg op de (juiste) knop? Helaas, het spel deed nooit moeite om mij uit te dagen.

Korte spanningsboog

Het spel heeft 5 levels. 5. Ja, je hoort het goed. 5. Te weten: Beach, Forest, Desert, Snow en Castle. Dat is het. En naast Whipseey’s zweep die wordt gebruikt om vijanden van een kleine afstand te raken en een parasol om langzaam van hoge sprongen af te dalen, is er niets dat noemenswaardig is om te bespreken. Begrijp me niet verkeerd, de sfeer en de muziek zijn altijd in sync met de omgeving (en onze protagonist) en er is niets dat fout uitsteekt. Vanuit een artistiek oogpunt is Whipseey een goed uitziend spel dat goed speelt en leuk kan zijn, maar het mist de diepgang en inhoud die een speler moet motiveren om verder te willen spelen, zelfs na het eerste level. Wat mij ook stoorde is dat er geen consistentie is tussen het indrukken van de knop en de reactie op het scherm. Soms bestuur ik Whipseey vrij scherp maar soms duikt hij pijnlijk onnauwkeurig de grond in.

Conclusie

Nu al de conclusie? Tgoh, wat wil je dat ik hier nog aan toevoeg? Op zich is het geen slechte game maar in tijden dat er onmenselijk veel games (en inspiraties daarvan) zijn, moet een mens een keuze maken. En deze Kirby-kloon valt te licht uit ten opzichte van al het betere werk dat er te vinden is. Rest er nog de vraag of de lage prijs dit rechtvaardigt. En ook daar moet ik toegeven dat je beter opzoekt hoe je 1 van de Kirby games kunt spelen dan dat je hier die paar euro aan geeft.
Kom mij later maar bedanken.

Good

  • Verdienstelijke poging

Bad

  • Bijna Shareware
  • Te licht
4

Slecht

Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password