Anthony Davis en Dwyane Wade onthuld als iconische coversterren voor NBA 2K20

2K maakte vandaag de coveratleten bekend voor NBA 2K20, het nieuwste deel in de alom geprezen en bestverkopende NBA-gamesimulatorreeks van de afgelopen 18 jaar. Zesvoudig NBA All-Star, drievoudig All-NBA First Team, drievoudig NBA All-Defensive Team en gouden medaillist tijdens de Olympische Spelen 2012, Anthony Davis, keert terug als coverster voor de Standard en Deluxe Editions. Drievoudig NBA-kampioen, 13-voudig NBA All-Star, gouden medaillist tijdens de Olympische Spelen 2008 en NBA-finalist in 2006, Dwyane Wade, siert de cover van de Legend Edition.

Deze iconische spelers sieren de covers van NBA 2K20, de nieuwste editie van de game die basketbalcultuur in de afgelopen twee decennia heeft bepaald. Alle edities van NBA 2K20 zijn vanaf 6 september 2019 wereldwijd verkrijgbaar.

“Ik voel me vereerd om NBA 2K opnieuw te vertegenwoordigen,” aldus Davis. “Het betekent ontzettend veel voor me om gekozen te worden als het gezicht van NBA 2K20, en ik kan niet wachten tot de fans de beste sportsimulatie ter wereld kunnen beleven deze herfst.”

Legend Edition-coverster Dwyane Wade voegt toe, “Ik heb het geluk gehad dat ik 16 jaar van mijn leven mijn lievelingssport op het hoogste niveau heb mogen spelen, en ik ben ontzettend trots dat ik mijn carrière mag afsluiten door me bij andere NBA-legendes aan te sluiten als NBA 2K Legend Edition-coverster. Mijn familie en ik zijn dol op NBA 2K en ik ben dankbaar aan alle fans die door de jaren heen naar me hebben gekeken en als mij hebben gespeeld.”

NBA 2K20 is de eerste keer dat Davis alleen op de cover staat nadat hij deel uitmaakte van de met sterren bezaaide cover-line-up voor NBA 2K16. Een andere historische primeur: de beeltenis van Dwyane Wade op de NBA 2K20 Legend Edition is de eerste keer dat ‘Flash’ op de cover staat van NBA 2K.

“De NBA 2K-franchise heeft de eer om het beste talent uit de competitie te selecteren voor de cover van de game,” aldus Alfie Brody, Vice President of Marketing voor NBA 2K. “Anthony en Dwyane staan voor alles wat basketbal zo’n wereldwijd fenomeen maakt, of het nu gaat om hun denderende dunks, uitmuntende talent of legendarische nalatenschap. Ze vormen een ware inspiratie voor de volgende generatie NBA-supersterren.”

NBA 2K20 is vanaf 6 september 2019 wereldwijd verkrijgbaar op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en Windows PC. NBA 2K20 zal ook verkrijgbaar zijn op Google Stadia wanneer het later dit jaar wordt uitgebracht.

De NBA 2K20 Standard Edition zal verkrijgbaar zijn als fysieke en digitale versie voor € 69,- spelers die een pre-order plaatsen ontvangen het volgende bij release:

 • 5000 Virtual Currency;
 • 5000 MyTEAM-punten;
 • 5 MyCAREER-skillboosts;
 • MyPLAYER-kledingcapsule;
 • 10 MyTEAM League-packs (één per week geleverd); en
 • 5 MyTEAM Heat Check-packs (één keer per week geleverd aan het begin van het NBA-seizoen).

De NBA 2K20 Legend Edition zal verkrijgbaar zijn als fysieke en digitale versie voor € 99,- en bevat aangepaste cover-art en exclusieve gamevoorwerpen, waaronder:

 • 200.000 Virtual Currency
 • 5.000 MyTEAM-punten;
 • 50 MyCAREER-skillboosts;
 • MyPLAYER-kledingcapsule;
 • MyPLAYER-kledingverzameling;
 • MyPLAYER-schoenenverzameling;
 • 10 MyTEAM League-packs (één per week geleverd);
 • 5 MyTEAM Heat Check-packs (één keer per week geleverd aan het begin van het NBA-seizoen);
 • 10 Sapphire MyTEAM-coveratleetkaarten.

*Prijs gebaseerd op de adviesprijs van 2K. Daadwerkelijke verkoopprijs kan afwijken. Vraag in de winkel naar meer informatie.
**De inhoud van de NBA 2K20 Legend Edition kan verschillen per regio. De genoemde exclusieve gamevoorwerpen zijn specifiek voor de regio Nederland en Belgie.

NBA 2K20 is ontwikkeld door Visual Concepts en heeft nog geen PEGI-classificatie.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password