Het weekend van Gamebrain – Wat speelden wij het afgelopen weekend? [Deel 62]

Net voor het weekend is Playstation VR verschenen. Deze heb ik dan ook uitgebreid getest tijdens het weekend, al heb ik natuurlijk ook nog andere games gespeeld.

Tot nu toe ben ik best wel tevreden met wat Playstation VR te bieden heeft, en met momenten ben ik zelfs zowaar onder de indruk. Playstation VR werkt beter dan ik had verwacht, en is daardoor ook leuker dan ik had durven vermoeden. Hoewel VR nog een beetje in de kinderschoenen staat, biedt het toch al een toffe ervaring. Mijn eerste indruk tot nu toe is alvast positief. Ik had meteen ook drie games bij PS VR aangeschaft: Playstation VR Worlds, Driveclub VR en EVE Valkyrie.

Playstation VR Worlds is in feite een veredelde demo waarin verschillende VR ervaringen gebundeld zijn. Vooral Into the Deep en The Heist vond ik indrukwekkend, de sfeer die deze ervaringen bieden is ongelooflijk leuk. Natuurlijk heb ik ook de andere games geprobeerd, waarbij ik Driveclub VR de minst leuke vind. Hoewel het een leuke racegame is en VR ook daadwerkelijk iets toevoegt, vond ik dit toch de minste titel die ik heb gespeeld. Begrijp me natuurlijk niet verkeerd, het is enorm leuk om te racen vanuit een virtuele cockpit, maar om VR haalbaar te maken heeft men net iets teveel concessies moeten maken om een goede framerate te behouden bij VR. Hierdoor zijn de graphics bijvoorbeeld alles behalve indrukwekkend. Gelukkig maakt de ervaring die VR biedt in deze game veel goed, waardoor ik de game toch kan aanraden bij fans van racing games.

Mijn persoonlijke favoriet is EVE Valkyrie. Het is geweldig om met je virtueel ruimteschip te gaan jagen op andere ruimteschepen. Net zoals in een flight sim dien je in een game als deze veel rond te kijken om de vijandelijke posities te achterhalen. Dit werkt erg intuïtief, want het is natuurlijk veel handiger om gewoon je hoofd te moeten draaien om rond te kijken, in plaats van analoge sticks te gebruiken. Games als dit hebben erg veel baat bij VR. Ik ben alvast onder de indruk van deze game.

Online hebben we dit weekend Battlefield 4 nog eens een keer bovengehaald. Aangezien Battlefield 1 begin deze week verschijnt, besloten we om het vierde deel nog eens onder handen te nemen, want deze zal daardoor voorlopig niet meer aan bod komen. Deze keer hebben we trouwens ook vrij goed gespeeld. We hebben ons voornamelijk gefocust op anti-tank en zelf met een tank het slagveld onveilig maken. Uiteindelijk hebben we op deze manier best veel vijandelijke tanks en voertuigen kunnen uitschakelen. Gecombineerd met hier en daar even een vlag te veroveren. Onze tactieken bleken bleken erg effectief te werken, want we hebben zo enkele keren de top 3 van de leaderboards weten te behalen.

Zodra we het gevoel hadden dat het wel weer genoeg was geweest met Battlefield 4, besloten we om nog snel even enkele races te rijden in Forza Horizon 3. Ook deze game ging ons goed af, want ook hier hebben we meermaals de top 3 gehaald, waarbij ik zelfs nog enkele overwinningen op mijn naam heb kunnen schrijven. Het was dan ook zeker een geslaagd en succesvol weekend op vlak van online gaming. Verder heb ik ook nog een uurtje World of Warcraft gespeeld, en verder gedaan met Dragon Quest Builders vanwege onze review (en natuurlijk ook voor mijn eigen plezier).

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password