Het weekend van Gamebrain – Wat speelden wij het afgelopen weekend? [Deel 57]

Tijdens het voorbije weekend heb ik weer enkele verschillende games onder handen genomen. Vorige week ben ik begonnen aan de HD remaster van Resident Evil 4. Met deze game heb ik mij dan ook het meest beziggehouden tijdens het weekend. Ik heb RE4 nooit eerder uitgespeeld, dus daar ga ik nu uiteraard eens werk van maken. Wel had ik deze game destijds op de Nintendo Wii uitgetest, maar aangezien ik geen fan ben van de motion controls van die console, heb ik die versie dan ook niet lang gespeeld. Hoewel RE4 HD een verouderde control scheme kent zal ik de game deze keer toch gaan uitspelen, en dit met veel plezier. RE4 was de enige RE game die ik nooit echt heb doorgespeeld. ( RE6 eigenlijk ook niet omdat dat meer een actie game was ipv een survival horror game, al zal ik die toch ook nog eens een herkansing geven in de toekomst.)

Ondertussen ben ik aan Chapter 1-3 aanbeland, dus ik heb best nog wel een lange weg te gaan in deze game. Maar dit betekend natuurlijk ook dat ik nog een tijdje van deze game kan genieten. Ik zal de komende dagen en volgend weekend mij dus ook gaan bezighouden met Resident Evil 4.

Natuurlijk heb ik ook weer verder gedaan met Tales of Symphonia, wel in mindere mate vanwege RE4 natuurlijk. Een andere reden waarom ik deze game minder heb gespeeld dit weekend is omdat deze Tales of mij net iets minder weet te boeien dan de andere games uit deze serie. Hoewel het natuurlijk nog steeds een steengoede game is, met een geweldig gevechtssysteem, kan ik helaas niet hetzelfde zeggen over het verhaal. Op zich is het verhaal zeker niet slecht, maar het komt net iets te traag op gang, en wordt het net iets minder vlot gebracht dan in de andere Tales of-games. Natuurlijk zal ik deze game nog steeds verder spelen, want ik wil Tales of Symphonia zeker uitspelen. Al zal ik deze game vooral als tussendoortje gebruiken. Al heb ik tijdens het weekend wel alvast de volgende dungeon met succes gecleared, waardoor ik de komende dagen verder kan met het verhaal.

Ook dit weekend hebben we weer verscheidene games online gespeeld. Zoals onder andere Battlefield 4. De beta van Battlefield 1 is ondertussen helaas afgelopen, maar gelukkig hebben we het vierde deel nog om ter vervanging te spelen. Aangezien ik best wel onder de indruk ben van de beta van BF1 zal ik erg moeilijk kunnen wachten op die game. Dit weekend ging het mij best goed af in BF4, want ik heb bijna elke match wel erg hoge scores behaald, waarvan minstens één keer ook de hoogste score van de server,yay! Hopelijk slaag ik erin om in de toekomst altijd op dit niveau te kunnen spelen. Want dit weekend was geen enkele soldaat, tank, schip of vliegtuig veilig voor mij, en zo moet het natuurlijk!

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Lost Password