Het weekend van Gamebrain – Wat speelden wij het afgelopen weekend? [Deel 51]

Tijdens het afgelopen weekend heb ik weer enkele games onder handen genomen. Zo heb ik dit weekend Life is Strange uitgespeeld. Deze game kan ik trouwens iedereen aanraden. Want Life is Strange kent een geweldig verhaal, dat zich aanpast aan de keuzes die jij maakt. De game slaagt er perfect in om de speler in deze wereld op te zuigen, waardoor je ook erg gehecht raakt aan de hoofd personages. Hopelijk komt er snel een tweede deel. Onlangs is er bekend gemaakt dat er ook een live-action tv serie van Life is Strange op komst is. Dus daar kan ik ook alvast naar uitkijken. Om spoilers te vermijden ga ik dan ook niet ingaan op het verhaal of de keuzes die ik heb gemaakt in deze game. Het enige dat ik wel nog kan zeggen is dat als je van dit genre fan bent, ( games als Until Dawn, heavy Rain en de games van Telltale) je deze blindelings kan aanschaffen, want je zal hier erg veel plezier aan beleven.

De game waar ik echter mij het langst mee heb beziggehouden dit weekend was Quatros Origins. Van deze game was mijn een review copy aangeboden, dus moest ik deze natuurlijk even uitgebreid gaan testen. Zoals je in mijn review kan lezen heb ik mij uitstekend vermaakt met deze game. De game is in essentie een nieuwe moderne variant op tetris maar dan met de twist dat je vier speelvakken hebt die 90 graden roteren wanneer je een blokje plaatst. Ik kan deze game dan ook absoluut aanraden aan alle puzzel-game fans. De game is trouwens ontwikkeld door een Belgische ontwikkelaar, dus je steunt meteen ook de Belgische gaming industrie.

Dit weekend ben ik ook herbegonnen aan de remaster van de allereerste Resident Evil. Deze game blijft immers erg leuk om te spelen, een echte tijdloze klassieker in mijn ogen. Aangezien ik deze in het verleden nooit heb uitgespeeld zal ik daar eindelijk eens werk van maken. Erg ver ben ik momenteel nog niet in de game, aangezien ik deze tijdens het weekend maar een uurtje heb kunnen spelen. Maar het is alvast een begin.

De laatste game die ik tijdens het weekend offline heb gespeeld was Forza Motorsport 6. Ook deze week heb ik verder gedaan met de Porsche uitbreiding. Deze keer ben ik begonnen aan het zware race werk met monsterachtige racewagens. Niet mijn favoriete soort events, maar deze moeten tenslotte toch ook gebeuren. Gelukkig blijft Forza altijd leuk om te spelen. Ik kijk momenteel dan ook enorm uit naar Forza Horizon 3.

Online hebben we dit weekend ook weer een gevarieerd aantal games gespeeld. Zo hebben we dit weekend nog eens Doom online gespeeld, want er was tenslotte een double xp weekend aan de gang, en hier moesten we natuurlijk van profiteren. Daarnaast hebben we ook nog even Overwatch gespeeld, want ik wou toch nog even het nieuwste personage uittesten natuurlijk. Verder hebben we ook nog even net zoals het vorige weekend de klassieker Blur gespeeld, om nadien de avond af te sluiten met nog enkele matches in Pure Pool. Hier hebben we deze keer eens andere game modes dan 8-ball gespeeld om eens wat afwisseling te hebben.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password