Het weekend van Gamebrain – Wat speelden wij het afgelopen weekend? [Deel 45]

Wat speelden wij het afgelopen weekend?

Het afgelopen weekend heb ik mij weer bezig gehouden met enkele leuke games. Na alle aankondigingen van E3 was het tijd om nog eens te ontspannen met enkele games. Vorige week vierde ik ook mijn verjaardag, en heb ik vanwege mijn verjaardag Mirror’s Edge Catalyst gekregen. Dus heb ik deze game natuurlijk uitgebreid gespeeld.

De eerste Mirror’s Edge game was best wel een leuke game, dus waren mijn verwachtingen van deze reboot natuurlijk ook hoog. Gelukkig stelde de game mij niet teleur, al meen ik mij te herinneren dat het verhaal van het eerste deel net iets boeiender was? Het verhaal is nooit echt enorm interessant, net zoals de personages die in de game voorkomen. Dat is natuurlijk wel jammer, maar bij Mirror’s Edge draait het natuurlijk om de gameplay en free running. En op dat vlak is de game in ieder geval erg leuk gedaan. In het begin is het nog even wennen aan de besturing, maar al snel spurt je over de daken als een volleerd freerunner.

http://i1164.photobucket.com/albums/q575/GamebrainBE/13418487_10157002008145322_6093656265791973513_o_zpsg7amtdta.jpg

Mirror’s Edge Catalyst was meteen ook de enige offline game die ik het afgelopen weekend heb gespeeld. Maar natuurlijk heb ik dit weekend weer online gespeeld met vrienden. Ook dit weekend hebben we verder gedaan met Overwatch. Al heb ik dit weekend geen enkele keer play of the game behaald, dus dat moet beter volgend weekend. Wel heb ik enkele leuke skins gekregen in de loot boxes die ik dit weekend heb unlocked. Dus dat maakte het meteen goed natuurlijk.

http://i1164.photobucket.com/albums/q575/GamebrainBE/13403843_10157002266655322_1952211302483761068_o_zpsry8h31o8.jpg

Tenslotte hebben we dit weekend ook nog een andere game online gespeeld. Doordat eind dit jaar Battlefield 1 zal verschijnen, besloten we om ook nog een avondje Battlefield 4 te spelen. Hoewel Battlefield Hardline ook al een tijdje beschikbaar is, blijft Battlefield 4 in mijn ogen toch nog steeds de leukere game. Naar goede gewoonte hebben we weer een squad aangemaakt om samen te werken om zoveel mogelijk vlaggen te veroveren.

Na vele jaren samen Battlefield te spelen, (ik en Michken spelen samen Battlefield  sinds Battlefield 1942) zijn we ondertussen goed op elkaar ingespeeld, waardoor wij perfect weten wat te verwachten van elkaar. Hierdoor kunnen wij zeer goed samen werken om onze doelen te bereiken, en hebben wij zo onze eigen vaste strategieën. Ikzelf maak graag gebruik van helicopters of vliegtuigen, waarbij mijn teamgenoten het geschut dan voor hun rekening nemen. Deze strategie hebben we dan ook dit weekend weer toegepast. Met een helicopter vlogen wij van vlag tot vlag om deze zonder landen over te nemen, terwijl we vijandelijke troepen op de grond vanuit de lucht bestookten met ons geschut. Natuurlijk werkt dit niet altijd, want er is altijd zijn altijd wel anti air units aanwezig. Maar dat compenseren we natuurlijk door de andere spelers af te zetten en onmiddellijk te vertrekken wanneer we onder vuur genomen worden, en ze vervolgens weer op te halen.

http://i1164.photobucket.com/albums/q575/GamebrainBE/13442453_10157002266545322_2274464485321241072_o_zps6t0671ue.jpg

Het weekend afsluiten deden we deze keer niet met een game, maar wel met een film en enkele anime afleveringen. Dit weekend keken we naar Hot Shots: Part Deux, een komedie met Charlie Sheen. Hoewel ik deze jaren geleden al gezien had, was het vermakelijk om deze nog eens te bekijken.

Daarna heb ik ook nog enkele afleveringen bekeken van Fullmetal Alchemist Brotherhood. Jammer genoeg heb ik ondertussen de reeks bijna uitgekeken, gelukkig heb ik wel nog een aflevering of 10 te bekijken. Deze anime kan ik dus ook absoluut aanraden voor wie van een goed verhaal houdt.

http://i1164.photobucket.com/albums/q575/GamebrainBE/Fmab-poster_zpsszr9gmrm.png

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password