Het weekend van Gamebrain – Wat speelden wij het afgelopen weekend? [Deel 4]

Weekend, een periode om te ontspannen en wat bij te gamen. Wat hebben wij dit weekend gespeeld?

Het afgelopen weekend stond bij mij voornamelijk in het teken van Metal Gear Solid V: The Pantom Pain. Wat een ongeloofelijk goede game is dit toch, voor mij persoonlijk zelfs een van de beste games van het jaar. – tot nu toe althans – Zo heb ik dus bijna een heel weekend gespendeerd aan het onopgemerkt binnensluipen van vijandelijke basissen, al dan niet met succes, al was een eventuele ontdekking door de vijand snel opgelost met een slaap-dart tussen de ogen.  Helaas begon de vijand stilletjes aan mijn strategie door te hebben, want alle vijandelijke soldaten hebben namelijk een levering helmen gekregen, het viel mij plots op dat de hoofden van de vijanden wel erg hol en metaal-achtig klonken plots… Bijgevolg dus onze strategie maar aangepast en schieten we voortaan op hun torso. Althans dat dacht ik want na een tijdje hadden ze ook daarvoor een oplossing gevonden in de vorm van full-body armor. Ik geloof dat het nu wel tijd word om de leveringen te gaan saboteren…

Verder zijn we ook Quiet nog tegen het lijf gelopen, al was het wel niet het epische gevecht dat ik voor ogen had. Ik had namelijk geen Sniper-geweer bij me, dus ben ik maar creatief te werk gegaan. Ik heb namelijk Quiet verslagen zonder ook maar één enkel schot te lossen, hoe heb ik dat gedaan? Wel ik kon natuurlijk een sniper-geweer laten komen met een supply-drop, maar dat vond ik toch net niet origineel genoeg. Nee wat heb ik dan maar gedaan, ik heb twee supply-drops opgeroepen en haar hoofd als landingsplek voor mijn supply’s gebruikt waardoor ze K.O was, dus geen kogels verspild, een sluipschutter rijker voor mijn leger, en nog eens wat supply’s ook!

Uiteraard kunnen enkele online games niet ontbreken tijdens het weekend, en heb ik mij nog eens aan Mario Kart 8 gewaagd, met succes overigens, de punten stroomden binnen net zoals enkel een goede koffie dat bij mij kan. Na een tijdje had ik dan toch 3000 punten bijeengesprokkeld, al hield het daar niet bij op, uiteindelijk gestopt met 3334 punten in MK8.

Het is online niet enkel bij Mario Kart 8 gebleven, maar we hebben ook nog wat tijd in Forza Horizon 2 gestoken. Al ging me dit toch beduidend minder goed af dit weekend, veel beter dan steeds een gemiddelde plek heb ik helaas niet behaald, net iets teveel tuimelingen en koprollen gemaakt met mijn auto. Dat was blijkbaar dan toch niet de bedoeling, dus de volgende keer zal ik eens proberen alle vier de wielen aan de grond te houden, met wat geluk helpt dat dan wel.

Na al dat moderne game-geweld moesten we toch even nog de retro-tour opgaan, en heb ik nog wat verder gedaan met Final Fantasy VIII. Deze keer ben ik wat door gangen gaan dwalen in Galbadia Garden, na een meervoudig aantal keer door dezelfde gangen te lopen – wat absoluut de bedoeling was, ik was helemaal niet verdwaald hoor! – kwamen we Cerberus tegen, waarmee we samen eventjes een mooi vriendschappelijk gevechtje zijn aangegaan, waarna Cerberus besloot om mijn rangen te vervoegen. Erna nog snel Seifer en Edea aan de tand gaan voelen, want deze twee waren toch beduidend zwakker dan ik mij kon herinneren, al zal ik hierover natuurlijk niet gaan klagen! Al werd het nu wel onderhand tijd om eens een film gaan op te zetten, dus volgende weekend zullen we verder gaan met FFVIII op disc3.

Deze keer was het de beurt aan x-men: First class. Na het weekend hiervoor geen film gezien te hebben wou ik toch wel deze reeks verder gaan uitkijken. Ik heb best weer genoten van deze film, al vond ik deze toch wel minder dan de voorgaande titels, heel de film had bij mij een “Hé! Kijk wat ik kan, Wiiiiiiiiiiiii” -gevoel, en kwam dus bijgevolg eerder over als een soort tech-demo van wat men kan maken met CGI.

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password