Het weekend van Gamebrain – Wat speelden wij het afgelopen weekend? [Deel 33]

Weekend, een periode om te ontspannen en wat bij te gamen. Wat hebben wij dit weekend gespeeld?

Tijdens het afgelopen weekend heb ik weer enkele leuke games kunnen bezigen. Zo heb ik mij natuurlijk weer bezig gehouden met het hoofdverhaal in Far Cry Primal, en het uitvoeren van klusjes voor mijn stamgenoten. Maar voor ik dat allemaal heb gedaan ben ik eerst op jacht gegaan om een sterker dier te temmen. En dat is mij gelukt! Ik heb namelijk de sterkste sabeltandtijger kunnen temmen die in de game beschikbaar is, namelijkBloodfang. Wat een ongelooflijk sterk en snel beestje is dat toch. Enorm sterk, dus ik vlieg door de missies heennu. Het enige nadeel -zoals je wellicht al merkt uit mijn tekst- is het feit dat de game nu wel erg makkelijk wordt. Zeker vanwege het feit dat ook mijn wapens ondertussen al max ge-upgrade zijn.

Natuurlijk ben ik in Far Cry Primal ook weer op achievements aan het jagen geweest. En aangezien het vanwegePasen een verlengd weekend is, zal ik hier vandaag ook nog verder mee doen. Na wat oefenen met pijl en boog ben ik er dan ook in geslaagd om de achievement te behalen om een vijand te doden die zich op minstens 70 feet (21+ meter) van mij bevond. En omdat dit zo goed lukte, mocht ook de achievement van iemand met een speer te doden op 50 feet (15+ meter) afstand niet achterblijven natuurlijk.

Ook Trackmania Turbo mocht er dit weekend weer aan geloven. Deze game zal mij vanwege de erg leuke gameplay en de trackbuilder nog lang gaan boeien. Ik heb mij dan ook een tijdje bezig gehouden met het bouwen van enkele tracks, waardoor ik er ondertussen toch een zevental heb gemaakt. En natuurlijk heb ik deze meteen dan ook online gegooid om ze tegen andere mensen te spelen. Helaas sloegen mensen er wel in mij te verslaan op mijn eigen track. Dringend eens wat meer op het racen oefenen denk ik zo…

Dit weekend waren er ook de Spring Sales op Xbox One, en zoals de meeste gamers wel weten (Steam Sales anyone?) is het erg moeilijk om niet op enkele interessante deals in te gaan. Tijdens deze sales heb ik mij dan ook enkele games aangeschaft die ik nog wou gaan spelen (logisch, wie koopt er ook games die je niet wil?). Zo heb ik Resident Evil 0 aangeschaft, een game die ik destijds op de Gamecube op de één of andere manier nooit heb aangeschaft. Al moet ik wel eerst de remaster van het eerste deel eens uitspelen. Naast RE0 heb ik mij nog een andere RE-game gekocht, namelijk Resident Evil Revelations 2. Ook deze stond voor een erg aantrekkelijke prijs in de aanbieding. Al zal ik wel deel 1 nog eerst even moeten uitspelen op de pc. Ten slotte heb ik de add-on van The Crew gekocht. Hoewel ik deze game (zonder The Wild Run add-on) reeds in mijn bezit had, heb ik toch besloten om de versie te nemen van game + The Wild Run add-on. Waarom vraag je af? Wel, het bleek dat de combo game + add-on goedkoper was dan de add-on apart te nemen. Dus bij deze: Iemand geïnteresseerd om de disc versie van The Crew over te nemen? 

Vanwege deze aankopen ben ik dan ook begonnen aan het eerste deel van Resident Evil Revelations. En ik hebmeteen ook de eerste drie chapters uitgespeeld. Hoewel deze game van oorsprong een handheld game is, blijkt deze toch erg leuk te spelen op de pc. Ondanks niet echt geweldige voice acting, zit de horrorsfeer er toch goed in, en voelt deze game minder aan als een actiegame zoals RE5 en RE6 dat wel waren. Wel jammer is dat de zombies er niet echt als zombies uitzien, maar meer als gemuteerde monsters. Toch zal ik deze game met veel plezier verder spelen, want de game heeft min of meer dezelfde feel als de klassieke Resident Evil games.

 

Online draaide het dit weekend enkel om het eerder genoemde Trackmania Turbo, en dit zal zo nog wel een tijdje blijven duren, al zal ik toch nog net iets beter moeten worden. Ook dit weekend heb ik weer een film gekeken. Deze keer was het de beurt aan het vervolg van de film die ik vorig weekend heb bekeken. Met andere woorden: The Amazing Spider-Man 2. Na het kijken van deze film, blijf ik toch bij mijn mening dat ik de vorige trilogie betervond dan deze nieuwe, maar het zijn zeker geen slechte films. Al bleek in dit tweede deel de focus vooral te liggen op de romance tussen Peter en Gwen, en minder op de avonturen van Spider-Man en zijn vijanden.

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password