Het weekend van Gamebrain – Wat speelden wij het afgelopen weekend? [Deel 23]

Weekend, een periode om te ontspannen en wat bij te gamen. Wat hebben wij dit weekend gespeeld?

Dit weekend heb ik verder gedaan met Rise of the Tomb Raider, waarbij ik deze game ineens ook heb uitgespeeld. Een beetje jammer eigenlijk want ik heb mij erg goed vermaakt met deze game. Hoewel ik hem nu dus uit heb zal ik toch nog even verder spelen om zo alle collectibles nog even te gaan oprapen. Gelukkig staan deze op de map, en hieruit blijkt dat ik de meeste al had gevonden tijdens mijn playtrough. Dus deze gaan we de komende dagen nog snel even verzamelen om nog enkele achievements binnen te halen.  Hier heb ik mij dit weekend da het uitspelen, dan ook nog even mee beziggehouden.  Zo had ik tijdens mijn playtrough reeds alle optionele tombes en crypten voltooid. Na het uitspelen heb ik de laatste twee optionele missies die ik over het hoofd had gezien nog snel even voltooid. Vervolgens besloot ik om nog enkele kleine achievements te behalen. Zo heb ik een zwanenduik moeten maken in een waterput, een everzwijn doden met een molotov coctail, (beetje overkill, maar goed…) en tenslotte een kip in de lucht smijten, om deze vervolgens uit de lucht te schieten met een brandende pijl. Dus zoals je kan lezen had ik mijn bezigheid nog wel even. 

Hoewel ik voornamelijk bezig was met Rise of the Tomb Raider, heb ik natuurlijk ook nog enkele andere games gespeeld. Zoals Mad Max bijvoorbeeld, ook met deze game heb ik verder gedaan. Deze keer wel niet het verhaal gedaan, maar de optionele missies, en gebieden bevrijden. Erg handig want hoe meer er bevrijd zijn hoe minder je last hebt van Scrotus zijn troepen. En het leverd ook nog een mooie hoeveelheid schroot op, zodat ik mijn wagen en Max zelf kan upgraden. Verder heb ik ook nog enkele rondjes gedaan in Forza Motorsport 6, en enkele nummers gespeeld in Rock Band 4.

Online heb ik mij weer een beetje beziggehouden met Call of Duty: Black Ops III. Al heb ik die game wel maar eventjes gespeeld, want dit weekend was de beta van Plants Vs. Zombies Garden Warfare 2 verschenen. En natuurlijk heb ik deze dan ook uitgebreid gespeeld samen met een gewillig slachtoffer. Met de eerste PvZ Garden Warfare had ik mij al enorm geamuseerd, en dat zal met dit tweede deel zeker niet anders zijn.  op grafisch vlak heeft de reeks alvast een upgrade gekregen, al is zitten er nog wel een paar grafische onvolmaaktheden in. Al zal dat naar alle waarschijnlijkheid in de volledige game opgelost zijn. Op vlak van gameplay zit het natuurlijk weer goed, al twijfel ik een beetje aan de toevoeging van sommige nieuwe personages. Al zal ik er waarschijnlijk gewoon nog mee moeten leren spelen, al heb ik het gevoel dat de balans nog niet helemaal juist zit met deze nieuwe personages. In ieder geval kijk ik alvast enorm uit naar de release van deze game.  Volgend weekend het eerste deel nog maar eens opzetten in afwachting van de nieuwe.

Dit weekend heb ik nog eens een film gekeken. Deze keer was het de beurt aan de nieuwste release van Ridley Scott, namelijk: The Martian. Een zeer vermakelijke Science fiction, die ik alle fans van het genre kan aanraden. Ook erg leuk was de aanwezigheid van verschillende easter eggs in de film, waaronder enkele naar een andere film van Ridley Scott: Alien. Zeer leuk om te zien, en zeker aangezien ik de Alien films tot één van mijn favoriete Sci-Fi films reken. 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password