Het weekend van Gamebrain – Wat speelden wij het afgelopen weekend? [Deel 21]

Weekend, een periode om te ontspannen en wat bij te gamen. Wat hebben wij dit weekend gespeeld?

Net zoals het voorgaande weekend heb ik ook dit weekend niet zoveel gegamed vanwege de feestdagen. Hoewel ik minder gegamed heb, heb ik wel nieuwe games gekregen. Zo heb ik Rise of the Tomb Raider en Assassins Creed Syndicate gekregen. En natuurlijk heb ik deze twee al even uitgetest.

Assassin’s Creed Syndicate heb ik kort gespeeld, en lijkt weer erg leuk gaan te worden. Met alle voorgaande delen heb ik mij ook erg goed vermaakt, dus ik twijfel er niet aan dat dit ook zo zal zijn met dit deel.  Het lijkt wel weer meer van hetzelfde te worden, al zal ik daar zeker niet over klagen. Wat ik alvast wel leuk vind is dat je deze keer met je vuisten vecht en niet met een zwaard of ander wapen. Ik heb enkel de eerste missie gespeeld, dus erg veel heb ik nog niet gezien. Wel heb ik al een erg leuk gevecht beleefd op een trein, en dat smaakte naar meer! Binnenkort eens gaan doorspelen, maar eerst even Rise of the Tomb Raider uitspelen.

Rise of the Tomb Raider heb ik dan wel al iets uitgebreider gespeeld. Ik heb namelijk de voorkeur om maar 1 a 2 games tegelijk uit te spelen, (althans verhalende games, dus Online games laat ik hierbij buiten beschouwing) dus deze game mag er eerst aan geloven alvorens ik verder doe met AC Syndicate. En wat voor een geweldige game is deze nieuwe Tomb Raider weer! Net zoals de – in mijn ogen – indrukwekkende reboot. De reboot heb ik ondertussen ook al twee keer uitgespeeld, en aangezien ik niet vaak een spel meerdere keren uitspeel, wil dat toch wel wat zeggen. De gameplay is net zoals de graphics weer dik in orde, dus ook aan deze game ga ik nog enorm veel plezier hebben. Dit weekend heb ik alvast een tombe in Syrië bezocht, om nadien verder te reizen naar het ijskoude Siberië. In Siberië ben ik begonnen met jagen op dieren en mensen met pijl en boog, erg handig aangezien je hiermee rustig stealth kills kan maken, zonder je positie te verraden. Ook ben ik een erg leuke optionele tombe tegengekomen. Er zat namelijk een galjoen vast in een bevroren waterval, en natuurlijk kon ik het niet laten deze te gaan verkennen…

Natuurlijk heb ik ook even verder gedaan met Final Fantasy VII, deze keer niet erg veel verder gedaan met het verhaal. Dit weekend heb ik in FFVII vooral gewerkt om de laatste limit breaks te pakken te krijgen, en ook al enkele van de ultieme wapens. Zo heb ik het Ultieme wapen van Tifa, Cid en Yuffie te pakken gekregen, wat natuurlijk een enorme damage boost geeft, al vind ik die van Tifa wel wat minder. De damage output van haar wapen wordt bepaald naargelang hoe vol haar Limit meter zit, dus wanneer deze laag is doe je ook niet zoveel schade. Natuurlijk kan je dan Mug of death blow gebruiken, maar aangezien de andere personages meer schade doen, zal ik haar nog amper gebruiken. Komende week en weekend zal ik het spel verder afwerken en de verschillende weapons gaan verslaan, om dan vervolgens het spel uit te spelen. Ik weet dus nog wel even wat doen.

Ook dit weekend heb ik geen film bekeken, maar heb ik Fairy Tail verder gekeken. Deze anime reeks volg ik al een tijdje, maar moest wachten op nieuwe afleveringen, al heb ik de nieuwe ondertussen ook al bijna allemaal uitgezien. Dus dat wordt ofwel een nieuwe reeks zoeken, ofwel geduldig wachten.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password