Het weekend van Gamebrain – Wat speelden wij het afgelopen weekend? [Deel 13]

Weekend, een periode om te ontspannen en wat bij te gamen. Wat hebben wij dit weekend gespeeld?

Afgelopen weekend was ik vooral aan het racen, driften, tunen, nog eens racen, aan het ontsnappen van politie en crashen. Dus met andere woorden ik was bezig met Need For Speed! Deze game verscheen afgelopen donderdag, dus die moest ik in het weekend toch eens uitgebreid spelen toch? Het is mij zelfs gelukt om deze meteen ook uit te spelen. Daar houdt het natuurlijk niet bij op, want ik zal deze game nog erg vaak online gaan spelen, want het is weer erg leuk om vrienden uit te dagen in NFS. Een review zal dus binnenkort volgen. Gewapend met een BMW M3 (Ja, die uit Most Wanted uit 2005) ben ik even alle races gaan ownen, gewoon omdat het kan! Natuurlijk moest er ook wat gedrift worden en dat heb ik dan weer met mijn Mazda MX-5 gedaan. Wat een geweldige auto om te driften is dat, zeg! Uiteraard heb ik die MX-5 bijna onherkenbaar uitgebouwd, ook omdat het kan natuurlijk. En om mijn MX-5 een eigen smoelwerk te geven 

 

En om me helemaal uit te leven als snelheidsduivel, ben ik er natuurlijk ook online ingevlogen met NFS. Samen met Michken ben ik de online modus van NFS onveilig gaan maken. Ik gewapend met een M3, Civic en mijn drift-tuned MX-5, Michken met een Subaru BRZ speciaal getuned voor grip, en ook een MX-5 om te driften. Zo blijkt het weer erg leuk te zijn om te kijken wie de mooiste en beste build heeft gemaakt door elkaar uit te dagen in een 1-on-1 Race of drift. Of gewoon samen tegen meerdere mensen de talrijke events die de game rijk is te spelen, om zo te laten zien dat wij natuurlijk de beste zijn – ach zolang we dit zelf maar geloven hé  -.  Wat trouwens ook leuk is in NFS, is om de politie een beetje te plagen en dan te doen alsof jij niets hebt gedaan, door te parkeren en je motor stil te leggen, gevolgd door een wijzende vinger richting Michken, waarna hij het even mag oplossen.


Michken die hardhandig wordt aangepakt door politie. Ik stond erbij en keek ernaar . 


Iets later verging mij het lachen echter…. 

Ondanks dat ik een beetje veel (understatement van het jaar) NFS heb gespeeld, heb ik toch ook nog verder gedaan met Tales of Zestiria. Deze game vind ik tenslotte te leuk om niet even mee verder te doen natuurlijk. Deze keer heb ik enkele optionele dungeons doorlopen, zodat ik mij stilaan kan voorbereiden op de end-game. Ondertussen zijn mijn karakters level 50 gepasseerd, dus ze beginnen toch wel vrij sterk te worden en veel sterke artes te kennen. Ondertussen ben ik ook bezig om alle earthen historia gems te verzamelen, dit om verder te kunnen met het verhaal. Dus de komende weken ga ik daar nog wel even zoet mee zijn. Al zal het wel even wat minder gespeeld worden vanwege de release van Fallout 4 die net om de hoek ligt.

 

Ondanks dat ik bijna hele het weekend aan NFS ben blijven plakken, heb ik toch nog een film gekeken. Om in stijl van NFS te blijven heb ik naar Need for Speed gekeken (de film, niet gewoon naar mijn game staren zonder iets te doen). Dit was toch weer een leuke film om te kijken, geen toptitel maar heb er toch van genoten, het feit dat ik al het hele weekend NFS had gespeeld hielp hier alleen maar bij natuurlijk. -Hoezo ik werd beïnvloed door een game in mijn filmkeuze?-

 Omdat ik dit weekend wat minder games gespeeld heb, had ik natuurlijk iets minder te vertellen. Maar goed, ik zal hier gewoon wat extra screenshots neergooien, Waarom? Wel..


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password