Het weekend van Gamebrain – Wat speelden wij het afgelopen weekend? [Deel 10]

Weekend, een periode om te ontspannen en wat bij te gamen. Wat hebben wij dit weekend gespeeld?

Het is een erg druk weekend geweest met nieuwe releases. Zo ben ik dit weekend met enkele nieuwe games begonnen.  De eerste game die eraan mocht geloven was Rock Band 4. Zoals je in mijn review kan lezen voelt deze game net als het thuiskomen na een lange reis, vertrouwd en spannend om weer te spelen. Dit weekend vooral geoefend om de game weer op hard onder de knie te krijgen, en dat is dus bij deze ook weer gelukt. Zo ben ik nadien ook begonnen aan de “On tour” mode van Rock Band 4, waarin ik met mijn virtuele band; “A Kick In The Nuts” aan de RB4 carriere ben begonnen.

Afgelopen weekend waren ook mijn Steam Controller en Steam Link geleverd. Dus heb ik natuurlijk enkele pc games even getest om te kijken hoe vlot alles naar de Steam Link streamde. De Steam Controller is wel even wennen als je een gewone controller met twee analoge sticks gewend bent. Dus deze ga ik de komende dagen nog even intensief gebruiken om te kijken of ik eraan gewend raak. 

 Ook mijn review exemplaar van Blood Bowl II was dit weekend aangekomen. Sport-games zijn normaal gezien niet mijn ding, maar aangezien het hier om een turn-based strategie game ging heb ik hier al enorm veel plezier aan beleeft. Zeker aangezien strategie games tot één van mijn favoriete genre’s behoren. Zo heb ik al een stukje van de campaign gespeeld en de online mode al een paar uur getest samen met Michken82. En ik kan je alvast zeggen dat wij deze nog gezellig meerdere avonden tegen elkaar zullen spelen. De review volgt later deze week.

Daar bleef het echter niet bij, want de game waar ik al lang op wacht is eindelijk ook verschenen, namelijk; Tales of Zestiria. Deze reeks is zonder twijfel mijn favoriete J-RPG serie. Hoewel die eer vroeger toekwam aan Final Fantasy, is dit toch ondertussen de Tales of-reeks geworden. Aangezien er na FFX geen enkel deel meer is uitgekomen met een leuk gevechtssysteem. Ook de verhalen van FF zijn minder interessant geworden, dit in tegenstelling tot de Tales of-reeks waar de verhalen altijd boeiend zijn en blijven, net als het gevechtssyteem. Aan deze game zal ik dus weer enorm veel uren gaan verslijten.

Ook in dit weekend heb ik weer naar films gekeken. Deze keer was het de beurt aan Terminator Genisys en Guardians of the Galaxy. Beiden weer zeer vermakelijke titels Zo waren in Terminator Genisys de verwijzingen naar de eerste twee delen leuk om zien. En zo is Guardians of the Galaxy naar goede gewoonte weer een sterke Marvel film.

 

 

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password