Het weekend van Gamebrain [Deel 40]

Weekend, een periode om te ontspannen en wat bij te gamen. Wat speelden wij het afgelopen weekend?

Vorige week zijn zowel Uncharted 4: A Thief’s End als de nieuwe Doom uitgekomen, dus het spreekt voor zich dat ik mij enkel met deze games heb beziggehouden. In Uncharted 4 heb ik ondertussen verschillende plekken in de wereld bezocht in de zoektocht naar een schat. En aangezien ik op dit moment nog maar halfweg ben verwacht ik mij nog aan enkele mooie locaties. Maar ondertussen heeft Uncharted 4 reeds een enorme indruk op mij achtergelaten. Wat een game! Er zitten ongelooflijk veel miniscule details in. Denk maar aan bv Drake die tijdens het lopen naast een muur er zich wat van afduwt. Ook de gezichtsuitdrukkingen zijn erg indrukwekkend, net als de interactie tussen personages. Over het verhaal ga ik natuurlijk niet al te veel vertellen, want ik wil de game natuurlijk niet spoilen. Een review is in de maak, en zal binnen enkele dagen geplaatst worden. Maar ik wil nog even de game wat verder spelen zodat ik niets over het hoofd zie natuurlijk.

http://i1164.photobucket.com/albums/q575/GamebrainBE/13246211_10156875163140322_2722568762367402870_o_zpsuoldvgtd.jpg

Ondanks dat ik enorm veel Uncharted 4 heb gespeeld, heb ik mij toch ook al even met Doom beziggehouden. Al heb ik wel voornamelijk de multiplayer gedaan. In de singleplayer heb ik even snel het begin gespeeld. De sfeer zit meteen goed in Doom, je wordt onmiddellijk tussen de demonische chaos gegooid. Je bent nog geen 10 seconden bezig of je hebt al je eerste demon gedood op uiterst gewelddadige wijze, en dat smaakt naar meer! Zodra ik Uncharted 4 heb uitgespeeld zal ik mij dan ook op de singleplayer van Doom Storten.

http://i1164.photobucket.com/albums/q575/GamebrainBE/13217082_10156873390475322_4344516194802128395_o_zpsjdmf1wte.jpg

Wat ik dan wel ondertussen uitgebreid gespeeld heb is de multiplayer van Doom. En ook deze mode is geslaagd en erg leuk om te spelen. Het multiplayer gedeelte lijkt nog het meeste op klassieke arena shooters zoals Quake en Unreal Tournament. De look en feel zijn namelijk hetzelfde als in deze games. En vooral dan zoals Quake wat natuurlijk ook door ID ontwikkeld is. Het is weer eens wat anders dan al die semi-realistische moderne en futuristische oorlog schooters. Hopelijk zorgt de populariteit van Doom voor een revival van dit soort schooters, want hieraan heb ik in het verleden erg veel plezier beleeft. Ondertussen heb ik online rank 31 behaald, en heb ik mijn favoriete wapens gevonden. En doordat ik de maps begin te kennen begin ik ook steeds vaker in de top 3 spelers te staan bij het einde van de match. Yay me!
http://i1164.photobucket.com/albums/q575/GamebrainBE/Screenshot-Original%207_zpseplendo1.png

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Lost Password