Het weekend van Gamebrain [Deel 38]

Weekend, een periode om te ontspannen en wat bij te gamen. Wat speelden wij het afgelopen weekend?

Nu onze nieuwe website klaar is, heb ik het afgelopen weekend terug meer kunnen gamen. Ik ben dan ook begonnen aan een nieuwe game die de afgelopen week is verschenen op Playstation 4 en Xbox One, namelijk Battle Worlds: Kronos. Blijkbaar was deze game enkele jaren geleden al verschenen voor pc, al had ik nog nooit gehoord van deze game. Wat mij vooral aanzette om deze game aan te schaffen, was het feit dat het een turn-based strategy game is, net zoals Advanced Wars op Gameboy Advance en Nintendo DS. Ikzelf ben altijd al een fan geweest van strategy games, dus deze kon ik natuurlijk niet aan mij voorbij laten gaan. Hoewel deze game duidelijk een budget game is, stelde deze mij toch niet teleur. De game is absoluut geen top game, maar het levert best leuke strategische gevechten op, waarbij je erg goed moet nadenken over elke stap die je zet. Deze game zal ik komende week dan ook nog regelmatig gaan opzetten.

http://i1164.photobucket.com/albums/q575/GamebrainBE/13112985_10156823178810322_5780990399619158915_o_zpsa3zxawoy.jpg

Een andere game waarmee ik mij dit weekend bezig heb gehouden was Pier Solar and the Great Architects. Ik had namelijk zin om nog eens een klassieke turn-based rpg game te spelen (vermoedelijk door Battle Worlds: Kronos), waarna ik me realiseerde dat ik deze game nog had liggen om aan te beginnen. Pier Solar is van oorsprong een Sega Megadrive game die uitgekomen is in 2010! Deze game is een homebrew game, die nadien ook op onze moderne consoles en pc is uitgebracht. Het afgelopen weekend heb ik mij dan ook beziggehouden met de game te leren kennen, en om alvast de eerste dungeon te clearen. Hoewel de gevechten tot nu toe vrij simpel te overwinnen zijn, lijkt het erop dat deze game mij nog uren plezier zal gaan opleveren. Ik ben alvast benieuwd wat de rest van de game te bieden heeft.

http://i1164.photobucket.com/albums/q575/GamebrainBE/13123010_10156823178075322_2401081056584054573_o_zps3etdybrc.jpg

Verder heb ik ook nog een rasechte klassieker gespeeld. Tijdens het weekend kreeg ik het geniale idee om de allereerste Tekken nog eens te gaan spelen. Aangezien ik een enorme Tekken fan ben leek het mij nog eens leuk om alle oude Tekken games te spelen voordat Tekken 7 later dit jaar verschijnt. Al blijkt de eerste game net iets minder goed oud geworden te zijn dan de andere games uit deze reeks. Hoe het mij beviel om deze terug te spelen kan je lezen in onze retro rubriek.

Tijdens het afgelopen weekend heb ik uiteraard ook weer enkele games online gespeeld. Zo waren we begonnen met Dirt Rally Online, waar we enkele Rally Cross events hebben gespeeld. Vervolgens besloten we om ook nog even Mario Kart 8 en The Crew online te spelen. In beide games heb ik best goede resultaten behaald. In Mario Kart heb ik enkele mooie overwinningen binnengehaald, en enkele top 3 plekken. Ook in The Crew heb ik een paar keer mooi gewonnen, en vooral dan in de kroon events. Hier is het de bedoeling om de kroon te pakken te krijgen en deze zo lang mogelijk in je bezit te houden. Best een spannende mode, want iedereen probeert deze natuurlijk van je af te pakken.

http://i1164.photobucket.com/albums/q575/GamebrainBE/13116106_10156823177590322_5084557337027090238_o_zpsjjygemj4.jpg

Om het weekend af te sluiten heb ik besloten om nog eens een film op te zetten. Deze keer was het de beurt aan Man of Steel. Hoewel ik normaal niets met Superman heb, vond ik deze film toch best vermakelijk.

Poster

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password