Website betaalt ruim 1 miljoen euro na lekken Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 is inmiddels gelanceerd, maar begin dit jaar nog wisten we haast niets over de game. In februari evenwel kwam website Trusted Reviews met gelekte informatie naar buiten, informatie die redelijk aannemelijk was en waar inmiddels ook heel wat van blijkt te kloppen. Take-Two en Rockstar echter waren niet blij met het lekken van die info en dus werd actie ondernomen.

Trusted Reviews, Take-Two en Rockstar zijn onderling tot een akkoord gekomen. De website zal namelijk ruim 1 miljoen euro storten aan drie goede doelen, gekozen door Rockstar. Het gaat om het American Indian College Fund, het American Prairie Reserve en het First Nations Development Institute.

Dat Trusted Reviews met het geld over de brug komt, doet vermoeden dat de informatie die de website had niet helemaal legaal verkregen werd, waardoor Take-Two de website voor de rechter zou kunnen slepen. Hoe de vork precies in de steel zit, is niet bekend, maar Trusted Reviews verwijderde de berichtgeving van destijds en liet weten dat het om vertrouwelijke informatie ging die nooit online gegooid had mogen worden.

Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password