Warriors Orochi 4 Ultimate

Warriors Orochi 4 Ultimate
Warriors Orochi 4 Ultimate
Release Datum:Genre:, Platform:, , , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

De 1vs1.000 hack and slash game is terug van weggeweest en beter dan ooit tevoren. Warriors Orochi 4 speelt af op het randje van chaos en vernieling. Helden van uit de Warring States-tijdperk van Japan en het ‘Three Kingdoms’-tijdperk van China hebben eindelijk kunnen afrekenen met het kwaad dat zich Orochi noemt. De dagen dat het kwaad heerste zijn voorbij. Na hun eeuwenlange strijd om de wereld te redden, keren de helden terug naar hun respectievelijke tijdperk. Althans dat denken ze…

De twee werelden worden door een ongekend wezen weer aan elkaar gekoppeld door middel van een hele dichte mist. Opnieuw wordt de werelden bedreigd door een nieuw kwaad. De helden moeten alles uit de kast halen om het kwaad te bestrijden en uiteindelijk hun weg naar huis terug te vinden. Alleen zo kunnen onze warriors hun leven terugkrijgen. Maar hun zoektocht leidt naar een God uit onverwachte hoek: Zeus, de Griekse God der Goden. In deze Ultimate versie van de game hebben de makers ook twee nieuwe goden en drie nieuwe warriors bijgevoegd als een extra verhaal. De twee nieuwe goden zijn niemand minder als de god van de onderwereld, Hades & de godin van de natuur, Gaia. En de drie nieuwe arriors zijn Achilles, Joan of Arc en de bekende ninja uit Ninja Gaiden, Ryu Hayabusa.

Goddelijke krachten

Zeus en de andere goden hebben al een tijdje hun ogen laten vallen op de aarde waar onze helden van Dynasty Warriors en Samurai Warriors leven. Ze zijn er immers op uit om de aarde over te nemen en erover te heersen. Enkel Perseus heeft daar een heel ander beeld over. Om een stok in de wielen te steken ontvreemd hij daarom acht ‘serpent bracelets’, ofwel acht goddelijke armbanden, uit Olympus. Wanneer hij deze naar de aarde stuurt vallen deze krachtige sieraden echter in de verkeerde handen. De krachtigste vijanden van de twee verschillende warrior werelden krijgen deze godsgeschenken in handen en verkrijgen nog meer macht en kracht dan ze al hadden. Uiteraard maakt dit het voor onze helden nog een stuk moeilijker.

Gelukkig krijgen ook onze helden een duwtje in de rug. Ze worden immers voorzien van goddelijke geschenken in de vorm van ‘Sacred Treasures’. Deze zijn niet zo sterk als de armbanden, maar bieden wel genoeg voordeel aan onze helden om hun een kans te bieden tegen hun vijanden. Deze Sacred Treasures zijn verschillende voorwerpen van allerlei soorten. Denk maar aan de goddelijke schoenen van Hermes om nog beteren luchtcombo’s uit te voeren. Of wat dacht je van de drietand van Poseidon om je veld leeg te halen door verschillende wateraanvallen.  Dankzij deze treasures kunnen de warriors een volledig nieuw systeem van vechten leren kennen. Ik zeg leren kennen omdat de warriors hun normale combo’s al kennen maar nog moeten leren omgaan met deze nieuwe treasures. Nadat Zeus, Ares & Athena hebben ontdekt dat Perseus de ‘serpent bracelets’ naar de aarde heeft gestuurd, zinnen zij ook op wraak. En niet enkel op Perseus zelf maar nu nog meer op de hele aarde… Hun plan was al om de aarde over te nemen en die te beheren, Maar zoals ik zie nu zinnen ze meer op wraak. De aarde moet vernietigd worden. En jawel, Perseus moet hierbij volgen volgens de andere goden.

Time for a Upgrade

Nu de warriors weten wat er boven hun hoofd hangt moeten ze natuurlijk ook een plek hebben om zichzelf te kunnen trainen. Daarvoor dient het kamp. Alle spelers die Warriors Orochi al gespeeld hebben weten ook dat er een ruim aanbod is in characters, ongeveer een 170 tal. Daarmee kun je een perfect team van warriors maken die je doorheen je verhaal mee neemt om sterker en beter te worden vooraleer ze de confrontatie met de goden aangaan.

Elk personage heeft hun eigen move list en eigen ‘Sacred treasure’, maar ook hun eigen skill tree. In deze skill tree kun je de warriors extra moves geven en sterker maken door middel van skill points. Deze verzamel je door objectives te doen in levels. Ieder character heeft er ongeveer een vierentwintig-tal. Buiten dit gegeven kun je niet enkel je personages beter maken. In het kamp heb je ook een algemene skill tree die voor elk character telt. Hier beïnvloed je bijvoorbeeld hoeveel kracht, leven en defense je personage kan behalen of kun je juist een nieuw personage vrij spelen. Het kamp biedt nog tal van mogelijkheden om de helden te trainen. Zo kan je als je nieuwe moves hebt unlocked deze testen in de ‘Mock battle’. Deze battle houdt in dat je vijanden tot in het oneindige blijven komen. Uiteraard is dit ideaal om je personage met al zijn moves en musou te testen. .

Alle personages kunnen bondgenoten van elkaar worden. Je kunt je personages bondgenoten maken door ze herhaaldelijk samen te laten vechten. Hierdoor stijgt hun bondgenoten-level. Eenmaal op het maximum level krijg je de kans om je personages samen te laten zitten in het kamp. Hierdoor komen extra’s vrij die ze delen met de andere speelbare characters. Zodra de personages terug in battle gaan en in een flink gevecht zitten is er wel een klein nadeel. Deze games zijn namelijk altijd Japans gesproken en Engels ondertiteld. Op zich is dat het probleem niet, dat wordt je snel gewend. Maar tijdens een gevecht moet je focussen op je vijanden en op het doel wat behaald moet worden en is er dus niet veel tijd om te lezen wat er wordt gezegd.

Challenge mode & Infinity Mode

De Challenge Mode zat al inbegrepen in de gewone versie van Warriors Orochi 4. Maar deze is natuurlijk ook speelbaar in deze Ultimate versie. Deze mode kan je zowel offline als online met een vriend spelen. In deze modus is het de bedoeling om zo veel mogelijk punten te scoren tegen een tijdslimiet. Het bestaat dan ook uit twee afzonderlijke deeltjes die je kan uit proberen. Ik waarschuw jullie wel even, dit is best een grote uitdaging waar je je tanden in kan zetten.

Een andere mode noemt Bridge Mêlee. Hier krijg je, zoals ik net heb vermeld, een tijdslimiet om je vijanden van een afgrond te stoten. Het lijkt simpel maar dat is het niet. In het begin als je kleine soldaatjes krijgt is het allemaal geen enkel probleem. Maar vanaf er een paar stevige officiers en vijandelijke warriors komen, kan het tij snel keren. Nog een andere mode noemt Rampage. Hier krijg je opnieuw een tijdslimiet en moet je ook zo veel mogelijk vijanden afmaken. Maar nu niet door ze in een afgrond te stoten, maar gewoon met brute kracht en je extra krachtige aanval genaamd musou.

Infinity Mode is een nieuwe modus die is toegevoegd in de Ultimate versie. Hier heb je namelijk geen personages meer beschikbaar zoals je die in het verhaal hebt. In deze modus is het de bedoeling dat je alle characters terug opnieuw unlocked. Maar dan in een veel intensere en uitdagendere modus. En als ik zeg uitdagend, dan bedoel ik ook echt uitdagend. Het zijn twaalf verschillende torens die je moet uitspelen om de ultieme test tegen Zeus & Gaia aan te gaan. Het spreekt voor zich als ik zeg dat je de sterkere personages pas op latere torens zal vrijspelen.

Conclusie

Warriors Orochi 4 Ultimate bied een tal van mogelijkheden aan. Zo heb je naast een groot verhaal ook een 170 tal warriors beschikbaar om jezelf door de battles heen te worstelen. Ik heb wel een klein minpuntje voor mensen die de games niet kennen. Het is belangrijk dat je, – voor je Orochi speelt – wat achtergrondinformatie weet over de personages door de Dynasty Warriors & Samurai Warriors games te spelen. Anders is het redelijk moeilijk om het verhaal te kunnen volgen en begrijpen. Deze games zijn bijna altijd in het Japans gesproken met engelstalige indertitels, wat het moeilijker maakt om tijdens het gevecht te volgen wat iedereen zegt. Aangezien je volledig in je gevecht zit en moet opletten voor je vijanden is soms het bijna onmogelijk om te lezen wat er gezegd wordt. Dit genre is niet voor iedereen weggelegd, maar eens het doorbijten doorstaan te hebben zit je wel in een fantastische en geweldige wereld.

Good

  • Ruim aanbod aan personages
  • Challenge & Infinity Mode
  • Uitdagend

Bad

  • Achtergrondinformatie nodig uit vorige games om te kunnen volgen
  • Tijdens gevechten moeilijk te volgen wat er in het Japans gezegd word
8

Geweldig

Sasha zegt net zoals de rest van de redactie geen nee tegen een controller in de hand. Met een goede pint in de buurt kan hij alles aan. Buiten sport is geen enkel genre hem onbekend. Horror games staan hoog aangeprezen in zijn collectie, angst staat dan ook niet in zijn woordenboek. Naast video games kan Sasha ook enorm genieten van board- en kaartgames en de zwaardere muziekgenres zoals metal en rock.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password