w7m esports gekroond tot BLAST R6 Six Invitational 2024 wereldkampioen met kijkcijfer- en publieksrecords in Ginásio do Ibirapuera in São Paulo

w7M ging door twee weken van zware competitie en een historische Grand Final om op dramatische wijze gekroond te worden tot BLAST R6 Six Invitational 2024 kampioenen en USD 1 miljoen mee naar huis te nemen na het verslaan van FaZe Clan in de Best-of-Five Grand Final.

Voor meer dan 9.000 gepassioneerde fans en 521.323 kijkers online, beide records voor Rainbow Six esports, versloeg w7m FaZe Clan met 3-2 in een blockbuster Grand Final door de volledige afstand te nemen om het prestigieuze toernooi voor de eerste keer te winnen en zich te laten gelden als het beste team in Rainbow Six esports.

De afgelopen twee weken hebben 20 teams uit negen verschillende regio’s met hand en tand gestreden om wereldkampioen te worden, met spelers uit 23 verschillende landen verspreid over zes continenten, waardoor er een echt mondiaal toernooi is ontstaan.

Naast het winnen van de iconische sledgehammer trofee, eiste w7m ook de hoofdprijs van USD 1.000.000 op. FelipoX van w7m werd overmand door emotie nadat hij wereldkampioen was geworden. De overwinning van SI 2024 betekende ook dat er nog meer geschiedenis werd geschreven: het team werd het eerste team dat elk arena-evenement in het BLAST Rainbow Six esports 2023-seizoen won.

Dit was de eerste Six Invitational die plaatsvond in Zuid-Amerika, een steeds groter wordende gepassioneerde regio met een toegewijde fanbase. Het evenement had een uitverkocht publiek met meer dan 9.000 fans die elke dag aanwezig waren om het beste uit de scene aan te moedigen.

Naast een recordaantal bezoekers, zag SI 2024 ook een versterking van het commerciële landschap met zeven evenementpartners die aan boord kwamen voor de duur van het evenement, waarvan velen persoonlijk in actie kwamen met fans in de Ibirapuera.

Er was meer dan alleen gameplay om van te genieten, want het aankomende seizoen van content voor Rainbow Six Siege werd ook onthuld op zondag, waardoor de community een voorproefje kreeg van wat er de komende 12 maanden gaat komen.

Het BLAST R6-seizoen kijkt nu vooruit naar de start van de regionale competities volgende maand, waarmee het kwalificatieproces voor de Six Invitational van 2025 begint. Rainbow Six keert terug naar het grote podium voor de BLAST R6 Major Manchester 2024, met de groepsfase die begint op 16 mei 2024.

 

De survivalist met het verkeerde plan. Deze survival game "expert" is het 2de nieuws slaafje van de redactie. Klaar om alles fout te laten lopen gaat hij als een gepassioneerde zombie de gaming nieuws wereld in.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password