Vroege toegang tot Minecraft Earth is nu beschikbaar in Nederland en België

Eindelijk is het zover. De vroege toegang tot Minecraft Earth is NU beschikbaar in Nederland en België. Je leest het goed: de gratis te spelen mobiele Minecraft-game is vanaf nu beschikbaar als download voor iOS en Android. Deze nieuwe versie van Minecraft-spel maakt gebruik van de Bedrock-engine en de allernieuwste AR-technologie.

De vroege toegang voegt functies toe die niet beschikbaar waren in de besloten bèta, zoals:

  • Avonturen – Dit zijn kleine procedureel gegenereerde Minecraft-werelden die tijdelijk beschikbaar zijn. Deze levensgrote augmented reality-ervaring is bijzonder geschikt voor sociale multiplayer.
  • Nieuwe mobs, smelten en items maken – Naast het schattige modderige varken, de loeibloem, het jumbokonijn en de kakelzwam ontmoet je allerlei nieuwe vriendelijke en vijandelijke mobs. Verder kun je ertsen omsmelten tot staven. En als je de juiste materialen hebt, kun je nu ook zelf items maken. Je hoeft ze dus niet meer allemaal te verzamelen.

De avonturen worden mogelijk gemaakt door twee belangrijke Microsoft-technologieën. Op de dedicated servers van Azure PlayFab worden zowel bouwplaten als avonturen gehost voor de multiplayerfuncties van Minecraft Earth. Daarnaast zorgt Azure Spatial Anchors (ASA) voor gedeelde ervaringen en persistente AR-content. Hierdoor brengt Minecraft Earth op unieke wijze gamers samen: als jij in een park bij jou in de buurt een verlaten mijn met schatten vindt, kan de ASA-service andere spelers naar hetzelfde avontuur leiden.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password