VR Platformer STRAYLIGHT zwaait vandaag naar de sterren

STRAYLIGHT, de first-person kosmische VR platformer gebouwd voor comfort en snelheid van ontwikkelaar Dr BLOC, swingt uit Early Access met nieuwe content en in de 1.0 lancering vandaag voor de Meta Quest 2, Meta Quest, Oculus Rift, PlayStation VR, Valve Index, en de HTC Vive.

Zweef door een zee van sterren op een reis van kosmische proporties. Gebruik je eigen beweging om je STRAYLIGHT-balken aan te drijven en slinger jezelf door prachtige galactische speeltuinen, waarbij je momentum en vlijmscherpe reflexen gebruikt om rond oude monumenten en dodelijke obstakels te slingeren.
STRAYLIGHT wordt aangedreven door het op maat gemaakte “Fling Engine”-fysicasysteem, dat vanaf de grond is opgebouwd voor comfortabele bewegingen, en minimaliseert veelvoorkomende VR-ongemakken zoals duizeligheid en misselijkheid tijdens het spelen. Verleg de grenzen van je reactietijd en snelheid om beslissingen in een fractie van een seconde te nemen op weg naar de finish. Ga op in de swing van de dingen terwijl je momentum opbouwt, en gebruik manoeuvres met hoog risico en hoge beloning in recordruns om de snelste van het heelal te worden.

De lancering van 1.0 brengt een overvloed aan nieuwe functies voor alle niveaus. Geniet van vernieuwde visuals, een nieuwe verhaallijn en extra personages. Zweef in een ontspannen tempo in de Zen-modus, perfect voor VR-nieuwkomers, of neem het op tegen de klok in 11 basislevels. Voor de VR-veteraan met haarscherpe reflexen test je je vaardigheden in 11 gloednieuwe “hardcore” uitdagingen. Schiet voorbij eerdere prestaties en je eigen beste runs, en waag je buiten de gebaande paden op zoek naar moeilijk bereikbare blokjes om bronzen, zilveren en gouden Ghosts vrij te spelen.

“Racen met de Ghosts is de spannendste nieuwe toevoeging aan het spel”, zegt Benjamin Barr, medeoprichter van Dr BLOC. “De mogelijkheid om je eigen beste tijd na te jagen en te proberen onze eigen door de ontwikkelaar opgenomen runs te verslaan, verandert het spel van een spannende solo-ervaring in een echt competitieve ervaring.”

Swing door de sterren op de melodieën van een volledig originele progressieve synth-wave soundtrack geschreven en gecomponeerd door de bekroonde videogamemuziekartiest Rob ’88Bit’ Kovacs. De volledige DMCA-vrije, stream-vriendelijke soundtrack zal ook worden uitgebracht via Emperia Records op Vinyl en is nu beschikbaar op Spotify, Youtube, Bandcamp en alle andere grote streaming platforms.

“Met onze aangepaste physics engine krijgen gamers die typisch vermijdend zijn voor beweging in virtual reality een kans om het met minimaal ongemak te proberen,” aldus Daniel Seery, medeoprichter, Dr BLOC. “We kunnen niet wachten tot VR-nieuwkomers en doorgewinterde VR-veteranen STRAYLIGHT in handen krijgen, snelheidsrecords vestigen en de schoonheid van een comfortabele virtual reality-omgeving ervaren.”

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password