Voorbestellingen nu open voor Yars’ Revenge en Centipede verzamelbare Atari 2600 cartridges

Atari kondigt vandaag met trots aan dat het doorgaat met de festiviteiten rond de gouden verjaardag van het bedrijf met een nieuwe set 50th Anniversary collectible cartridges voor de Atari 2600: Centipede en Yars’ Revenge. Voorbestellingen zijn nu beschikbaar voor de limited edition cartridges en kunnen worden gekocht via de officiële Atari XP website en Limited Run Games.

De limited edition cartridges hebben opvallend, opnieuw ontworpen artwork op de voorkant en een acryl topper met de titel van het spel dat oplicht wanneer het in de console wordt geplaatst.

De cartridgedoosjes zijn ontworpen in een opvallende zwarte doos met een geremasterde versie van de originele key art. Wanneer alle 10 cartridges samen in een set worden getoond, staat het Atari 50th Anniversary logo op de rug.

Atari XP Limited Edition Bundels bevatten:

  • Een nieuw geproduceerde Atari 2600 cartridge met aangepast artwork en een acryl top die oplicht tijdens het spelen.
  • Premium speldoos met een intern uitgesneden venster waardoor u de cartridge kunt zien wanneer deze wordt getoond.
  • Aangepaste acryl Atari cartridge standaard
  • Een in kleur gedrukte handleiding
  • Een harde emaille collectible pin met zwarte nickel plating
  • Een polyester mix, twill-woven geborduurde collectible patch

Voor veel mensen is Centipede hét spel dat de Gouden Eeuw van de videogames definieert. Miljoenen mensen hebben insecten, paddenstoelen, spinnen, vlooien en schorpioenen doodgeschoten, maar weinigen wisten waarschijnlijk dat ze speelden als een toverstokzwaaiende bosgeest. Beginnend met 12 lichaamsdelen, moeten spelers het opnemen tegen 12 golven duizendpoten, spinnen, vlooien en schorpioenen die door een doolhof van paddenstoelen kruipen en erop uit zijn het gevreesde “game over” te veroorzaken. Met een combinatie van strategisch denken en snelle actie is Centipede een intens leuk spel voor meerdere spelers.

Dan was er Yars’ Revenge. Een arcadeshooter vol actie, die de grafische mogelijkheden van de 2600 tot het uiterste dreef. Hoewel het space-shooter genre erg populair was in de beginjaren van gaming, leek Yars’ Revenge alle gebruikelijke conventies te doorbreken. Yars’ Revenge werd zo dierbaar herinnerd dat het een vervolg inspireerde, Yars’ Return. Bovendien werd Yars’ Return eerder dit jaar ook uitgebracht als een Atari XP cartridge collectible.

Atari XP cartridges zijn vervaardigd volgens strenge normen van alle nieuwe onderdelen en materialen, met afgeschuinde randen om pin schade te voorkomen, sterke vergulde connectoren, en identieke stroomafname als de originelen. De Centipede en Yars’ Revenge 50th Anniversary Atari 2600 cartridges zijn een kans om speciale, limited edition versies van twee genrebepalende titels uit de gouden eeuw van gaming te bezitten.

 

De survivalist met het verkeerde plan. Deze survival game "expert" is het 2de nieuws slaafje van de redactie. Klaar om alles fout te laten lopen gaat hij als een gepassioneerde zombie de gaming nieuws wereld in.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password