Volgens een nieuw onderzoek stijgt het spelen van videogames in de lijst van feestdagen tradities met familie

Een nieuw wereldwijd onderzoek, uitgevoerd door YouGov en in opdracht van Xbox, dat vandaag is uitgebracht, wijst uit dat gezinnen videogames gebruiken om beter contact te hebben tijdens de feestdagen – over de hele wereld en met verschillende generaties. 38% van de respondenten zeiden dat ze videogames spelen tijdens de feestdagen en gaven aan dat videogames spelen een van hun top vijf feestdagen activiteiten met het gezin zijn.

Hier volgt een overzicht van de belangrijkste trends in de onderzoeksgegevens:

  • Gamen helpt mensen ontspannen tijdens de drukke feestdagen – bevindingen suggereren dat de fantastische virtuele werelden van gaming een broodnodige ontsnapping bieden aan de druk van de echte wereld om mensen te helpen ontspannen. Van de respondenten die videogames spelen, wendt 54% zich tot videogames om stress te verlichten, in vergelijking met andere activiteiten zoals scrollen op sociale media (46%), een boek lezen (45%), sporten (42%) en zelfzorgactiviteiten (33%).
  • Gaming is een geschenk dat kan worden gedeeld tussen generaties – 56% van de respondenten was het ermee eens dat het doorgeven van videogameplezier van oudere naar jongere generaties een grote traditie is en 71% van de respondenten was het ermee eens dat de verscheidenheid aan beschikbare videogames betekent dat iedereen in het gezin – van kinderen tot grootouders – kan spelen.
  • Gezinsvriendelijke geschenken krijgen prioriteit – van de onderzoeksrespondenten die zeggen dat ze van plan zijn om de feestdagen te vieren en geschenken te geven, zegt 30% dat ze liever geschenken geven waar het hele gezin van kan genieten. In combinatie met het vorige punt is het duidelijk dat videogames een ideaal cadeau voor het hele gezin zijn.

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password