Voel de adrenaline van de Formula 1 als nooit tevoren in VR-modus EA Sports F1 22 voor PC

Vandaag delen Codemasters en Electronic Arts voor de allereerste keer in-game gameplaybeelden van EA SPORTS F1 22 in VR, in aanloop naar de FORMULA 1 AWS GRAND PRIX DU CANADA 2022 dat dit weekend plaatsvindt. In de video is een hoofdrol weggelegd voor de lokale held Lance Stroll in zijn Aston Martin AMR22 en de gameplay focust zich op het claustrofobische gevoel vanuit de cockpit. Spelers gaan de adrenaline die racen met zich meebrengt ervaren zoals nooit tevoren op het 4.361 kilometer lange Circuit Gilles-Villeneuve in Montreal. Virtual reality is exclusief beschikbaar voor de PC-versie van de game en is één van de vele innovaties die spelers kunnen verwachten als F1 22 wordt uitgebracht op 1 juli. Tevens verschijnt F1 22 voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4 en Xbox One.

“VR in F1 22 voor PC brengt een revolutie teweeg en tilt het raceweekend naar een volledig nieuw niveau”, zei Lee Mather, F1 Senior Creative Director bij Codemasters. “Van het beklemmende gevoel in de cockpit tot de intensiteit van 20 racemonsters die versnellen naar de eerste bocht wanneer de lichten uitgaan: dichter bij de Formula 1 ga je niet komen als je niet daadwerkelijk op het circuit zelf bent.”

Virtual reality is beschikbaar voor F1, F2 en in supercars als onderdeel van F1 Life. Zo krijgen spelers een compleet nieuw perspectief op het raceweekend. Dit begint al in de garage, waar spelers nauwkeurig kunnen zien hoe het team zich inspant om hen klaar te maken voor de race. Spelers kunnen daarnaast genieten van alle kleine details in de omgeving en dankzij VR kunnen zij de hoge intensiteit en snelheid van het racen nóg levensechter ervaren, terwijl ze strijden voor de felbegeerde koppositie. Om het gevoel van realisme compleet te maken zijn de physics en besturing geactualiseerd naar de maatstaven van de revolutionaire auto’s die dit seizoen over het circuit scheuren.
Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password