Vier 25 jaar Atelier-magie met Atelier Marie Remake: De Alchemist van Salburg

Om de 25e verjaardag van de geliefde Atelier-gameserie te vieren, onthullen Koei Tecmo Europe en ontwikkelaar GUST Studios een terugkeer naar hun magische wortels met Atelier Marie Remake: The Alchemist of Salburg. Deze vernieuwde versie van de klassieke titel bevat volledig nieuwe graphics en tal van nieuwe elementen om de spelervaring te verbeteren. Atelier Marie Remake: The Alchemist of Salburg is momenteel in ontwikkeling en zal 13 juli 2023 digitaal beschikbaar zijn op Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4 en Windows PC via Steam.

In Atelier Marie Remake: The Alchemist of Salburg maken spelers opnieuw kennis met Marie, een studente aan de Koninklijke Academie voor Magie, die van haar leraar een alchemie-atelier krijgt voor haar aanstaande eindexamen. Het uiteindelijke doel van Marie is om binnen vijf jaar een voorwerp te maken dat haar leraar tevreden stelt, maar daarvoor moet ze haar alchemievaardigheden verbeteren, materialen verzamelen, geld verdienen voor naslagwerken en gereedschap, en avonturiers inhuren. Waar te beginnen is aan de speler, want die kan het spel in zijn eigen tempo doorlopen in dit zorgeloze avontuur, met het uiteindelijke doel om af te studeren aan de academie.

Volledig nieuwe graphics fleuren het scherm op met moderne technieken om Marie en haar vrienden tot leven te brengen. Character en event stills zijn nieuw geïllustreerd en 2D animaties van character stills zijn nieuw geïmplementeerd. Er zijn ook gloednieuwe 3D-personagemodellen en stages toegevoegd aan de remake, samen met schattige “chibi-stijl” personagemodellen die spelers zullen ontdekken tijdens het verkennen van de wereld.

Bovendien behoudt deze oorsprong van de Atelier-serie niet alleen de eenvoudige en zeer flexibele speelbaarheid van het originele spel, maar is ook de tutorial en begeleiding van het bewegen door de stad en het verzamelen van voorwerpen uitgebreid en aangepast, zodat de remake nog comfortabeler en gemakkelijker te spelen is. Dit omvat verbeterde mini-game controls en gameplay samen met balansaanpassingen en verbeterd comfort en presentatie van zowel synthese als gevechten.

Er zijn veel nieuwe elementen toegevoegd voor zowel fans van de originele versie als nieuwkomers in de Atelier-serie. In de Unlimited Mode kunnen spelers nu hun tijd nemen zonder de deadline van het moeten afstuderen in vijf jaar, wat ten goede komt aan degenen die willen genieten van een ontspannen atelierleven zonder gedreven te worden door deadlines. Er zijn extra sociale evenementen toegevoegd, waardoor spelers met de hoofdpersonen kunnen communiceren en nieuwe aspecten en charmes kunnen ontdekken die niet in het oorspronkelijke spel zaten. Ook zijn de altijd nuttige “Professor Ingrid’s Taken” toegevoegd. Deze taken fungeren als gids, omdat de vraag “wat moet ik nu doen” onmiddellijk kan worden opgelost, een unieke functie voor RPG’s met deze hoge mate van vrijheid.

Koei Tecmo Europe heeft aangekondigd dat een speciale Atelier Marie Remake: The Alchemist of Salburg Digital Deluxe Edition beschikbaar zal zijn bij de lancering. De Digital Deluxe Edition bevat alle content en DLC van het basisspel, samen met het originele volledige spel “Atelier Marie Plus”, een extra BGM-pakket en de “Another Look”-kostuumset.
De survivalist met het verkeerde plan. Deze survival game "expert" is het 2de nieuws slaafje van de redactie. Klaar om alles fout te laten lopen gaat hij als een gepassioneerde zombie de gaming nieuws wereld in.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password