Verover het Japan van de 16e eeuw met behulp van een hevige reeks oorlogstactieken in Nobunga’s Ambition: Awakening.

Vandaag onthulden KOEI TECMO Europe en ontwikkelaar Kou Shibusawa het gebruik van Province War Tactics en kasteelondersteuning in het aankomende tactische strategiespel NOBUNAGA’S AMBITION: Awakening. NOBUNAGA’S AMBITION: Awakening, het 16e deel in Kou Shibusawa’s historische simulatie franchise, mengt militaire macht met politieke diplomatie in een zoektocht naar de verovering van Japan’s Warring States. De titel zal digitaal beschikbaar zijn op 20 juli 2023 en is momenteel in ontwikkeling voor PlayStation 4, Nintendo Switch en PC Windows via Steam.
In NOBUNAGA’S AMBITION: Awakening ervaren spelers de chaotische Warring States Period van Japan door de rol van daimyō over te nemen – een machtige Japanse feodale heer en landeigenaar. Naarmate spelers vorderen en grotere stukken van de kaart beginnen over te nemen, breiden hun tactieken zich uit door de samenwerking tussen daimyō en officiersprovincies. Hierbij stelt een regent, de leider van een provincie, provincieoorlogstactieken voor, waarbij verschillende scenario’s zich afspelen afhankelijk van de vaardigheid van de regent. De tactieken omvatten: gezamenlijke offensieven, waarbij alle troepen naar hetzelfde doel marcheren als de provincie daimyō; variërende aanvallen, waarbij provincies meerdere kastelen van dezelfde vijandelijke clan tegelijk aanvallen; versterking, waarbij troepen in de achterhoede soldaten sturen naar de geallieerde eenheden in de frontlinie; en schijnbeweging, waarbij troepen in de buurt van vijandelijke grenzen marcheren en hen uit hun kastelen lokken om kansen te creëren voor de aanvallen van geallieerde eenheden. Met zo veel tactieken om uit te kiezen, is het voor spelers belangrijk om hun regenten verstandig te kiezen om de vijandelijke troepen te slim af te zijn!

Bovendien kunnen spelers nu rollen toekennen aan kastelen, waardoor nieuwe strategielijnen binnen het kasteelnetwerk worden toegevoegd. Een kasteel dat als “verdedigingsbasis” wordt beschouwd, is cruciaal voor de verdediging en vormt een podium voor belegeringen. Ondertussen kan een “bijstandsbasis” in de buurt van de defensieve basis helpen het aantal beschermende soldaten te vergroten wanneer zij worden aangevallen door een grote groep vijanden. Bovendien kan een “herbevoorradingsbasis” helpen om marsen en langetermijnexpedities te ondersteunen met extra voorraden wanneer de troepen op doorreis zijn naar het volgende gevecht.

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com