Verkoop PS4 en Xbox One in VS takelt sneller af dan verwacht door Next-Gen

De verkoop van PlayStation 4 en Xbox One daalt sneller dan verwacht in de Verenigde Staten. Dit komt mede door de vroege aankondigingen van opvolgers PlayStation 5 en Xbox Series X.

Dat onthult Daniel Ahmad, analist van de Niko Partners, op Twitter. Hij heeft toegang tot de verkoopcijfers van consoles en games die de NPD Group maandelijks bekendmaakt. “Interessant is dat de PS4 en Xbox One in januari 2020 veel slechter verkochten dan de PlayStation 3 en Xbox 360 in januari 2013.” Ahmad haalt de oude consoles in die periode aan, omdat die consoles op dat moment in dezelfde levenscyclus waren als PS4 en Xbox One nu.

“De next-gen consoles komen er aan,” vervolgt Ahmad, “maar de verkoop van beide consoles daalt sneller dan verwacht. Switch blijft wel stabiel.” Volgens Ahmed hebben “de vroege aankondigingen van de PS5 en Xbox Series X en hun backwards compatibility” invloed op de verkoop van de huidige consoles. Ook belangrijk is dat beide consoles al enkele jaren niet in prijs zijn gedaald. Verder zijn er enkele belangrijke titels die begin dit jaar op de planning stonden uitgesteld naar later in het jaar. PlayStation 5 en Xbox Series X komen ergens rond de feestdagen van dit jaar uit. De opvolgers van beide consoles werden vorig jaar al aangekondigd.

Sasha zegt net zoals de rest van de redactie geen nee tegen een controller in de hand. Met een goede pint in de buurt kan hij alles aan. Buiten sport is geen enkel genre hem onbekend. Horror games staan hoog aangeprezen in zijn collectie, angst staat dan ook niet in zijn woordenboek. Naast video games kan Sasha ook enorm genieten van board- en kaartgames en de zwaardere muziekgenres zoals metal en rock.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password