Verken een sprankelend kristalrijk met de contentupdate ‘Shimmering Frontier’ van Core Keeper

Ontdek een glinsterende nieuwe omgeving en verken een sprankelend kristallen rijk in Core Keeper’s ‘Shimmering Frontier’ update, de volgende grote content update voor de veelgeprezen mijnbouw sandbox adventure game, die op 4 oktober als gratis update verschijnt.

Shimmering Frontier neemt ontdekkingsreizigers mee op een reis diep in een nieuwe op kristallen gebaseerde biome, waar ze een gloednieuw Solarite-erts kunnen ontdekken en gloednieuwe uitrusting kunnen maken. Ga aan de slag met de krachtige Roofing Gadget, een nieuw gereedschap waarmee je door het plafond erboven kunt breken om stralen zonlicht te creëren, of hanteer de Obliteration Ray, een destructieve laserboor waarmee je sneller door muren kunt mijnen dan met welke andere uitrusting in de game dan ook.

Houd je ogen open voor nieuwe vijanden, wezens en personages, waaronder de kristal nabootsende Mimite, de kruipende Nilipede en de gigantische Crystal Snails die door de grens zwerven. Fok vee om je eigen vee te houden, praat met de Crystal Merchant om gloednieuwe voorwerpen te ontdekken om te verhandelen en ontdek nieuwe, door Solarite verbeterde uitrusting, waaronder een verbeterde Mining Pick, Fishing Rod, Sword en Crossbow.
Stel je gevechtsvaardigheden op de proef in gloednieuwe gevechtsevents, arena-gebaseerde gevechtsscenario’s waarin de moedigsten er met indrukwekkende beloningen vandoor kunnen gaan. Ontdek meer dan 50 nieuwe pantsers en uitrustingen, waaronder de Larva Fang-ketting waarmee je HP van je vijanden kunt lekken, een Trench Coat waarmee je meer ruimte in je inventaris krijgt en nog veel meer.

Upgrade je uitrusting voor het eerst met het gloednieuwe Upgrade Station om je favoriete wapens en gereedschappen een level hoger te krijgen. Versla de Atlantean Worm, een kolossale nieuwe optionele eindbaas die onder water loert in de Sunken Sea biome, en ontdek gloednieuwe wapens, waaronder de nieuwe Razor Flake, Shard Club en de kleverige Slime Staff.

Naast de nieuwe content kunnen spelers rekenen op een groot aantal nieuwe verbeteringen voor de levenskwaliteit, waaronder prestatieverbeteringen, verbeterde waterfysica, nieuwe aanpassingsopties voor spelers, 6 extra Steam-prestaties en nog veel meer.

Vanaf vandaag is er ook een aparte update voor Core Keeper, waarin officiële ondersteuning voor mods wordt geïntroduceerd met de lancering van een speciale Mod SDK. Core Keeper is volledig geïntegreerd met moddingplatform Mod.io en na het downloaden van de titelupdate van vandaag kunnen spelers een reeks door spelers gemaakte mods direct vanuit een menu in het spel bekijken en installeren als ze zijn gemaakt, of hun eigen mods maken met een speciale Mod SDK. Ontdek gloednieuwe manieren om te spelen en breid je ondergrondse avontuur uit met door de community gegenereerde content of word ‘core-ative’ met je eigen creaties!

“Met zo’n grote hoeveelheid nieuwe content en een compleet nieuwe biome om te verkennen, is er zoveel in de Shimmering Frontier update van Core Keeper dat we niet kunnen wachten tot spelers het volgende maand allemaal zelf ontdekken,” zegt Fredrik Präntare, Chief Executive Officer & Creative Director bij Pugstorm. “Shimmering Frontier is de vierde grote content update voor Core Keeper na ons eerdere werk aan The Sunken Sea, Desert of Beginnings en Paws & Claws. We wilden dat deze laatste update heel speciaal zou aanvoelen met een heleboel substantiële nieuwe content en gameplayverbeteringen. We hopen dat spelers het leuk vinden om de Shimmering Frontier te verkennen en al haar verborgen geheimen te vinden.”

Core Keeper, winnaar van ‘Best Social Game 2022’ bij de TIGA Games Industry Awards en ‘Best Debut 2023’ bij de Swedish Games Awards, en met al meer dan 1 miljoen verkochte exemplaren, is een mijnbouwzandbakavontuur voor 1-8 spelers dat zich afspeelt in een oude grot vol wezens, schatten en snuisterijen. Graaf relikwieën en grondstoffen om je basis te bouwen, nieuwe uitrusting te maken en te overleven. Versla gigantische monsters, ontdek verborgen geheimen, kweek gewassen, ga vissen, kook nieuwe recepten en verken een procedureel gegenereerde ondergrondse wereld om het mysterie van de oude kern te ontrafelen.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password