Vampire : The Mascarade – Swansong : Bigben onthult meer over zijn nieuwe bewerking van de tabletop RPG op PDXCon

Naast Werewolf: The Apocalypse – Earthblood wordt Bigbens aanwezigheid in The World of Darkness verder uitgebreid met de productie van een nieuwe videogame die is gebaseerd op de beroemde franchise Vampire: The Masquerade. Deze nieuwe game, getiteld Vampire: The Masquerade – Swansong, waar al naar werd gehint tijdens Bigben Week 2019, zal in 2021 verschijnen. De game wordt ontwikkeld door Big Bad Wolf studio, een specialist in narratieve RPG’s, bekend van de bekroonde game The Council.

Vampire: The Masquerade is de meest iconische role-playing game van zijn generatie en is voor vele tabletop-spelers de standaard in het genre. Vampire: The Masquerade leverde de eerste setting in het World of Darkness-universum dat in 1991 werd geschapen door White Wolf Publishing en verplaatst de vampier-mythe naar onze moderne samenleving. De speler kruipt in de huid van een van deze onsterfelijke wezens die zich verschuilen in de schaduwen van onze steden. Worstelend om hun bloeddorstige instincten onder controle te houden, leven ze als roofdieren en verschoppelingen in een wereld waarin de grenzen tussen werkelijkheid en het bovennatuurlijke nooit helemaal helder zijn.

De vampieren in The World of Darkness lijken totaal niet op de solitaire monsters uit de oude legendes. Ze zijn superieure en ontwikkelde wezens die tussen de mensen leven achter een scherm van geheimzinnigheid: The Masquerade. Ze zijn georganiseerd in complexe geheime genootschappen, schrijven hun eigen wetten, en zijn lid van verschillende clans met conflicterende visies over hun rol in de wereld.

Aangemoedigd door het succes van The Council, wil Big Bad Wolf studio zich verder specialiseren in narratieve RPG’s, een nieuw genre dat ze met hun creaties helpen te definiëren. Met deze bewerking van Vampire: The Masquerade werkt het team aan hun meest ambitieuze project. De game draait om een meeslepend verhaal dat wordt ondersteund door solide RPG-mechanieken die trouw zijn aan de regels van de vijfde editie van Vampire: The Masquerade en het universum van The World of Darkness.

“Binnen de studio zijn we grote en gepassioneerde fans van de tabletop role-playing game Vampire: The Masquerade. Al jarenlang hebben we de wens om een videogame te maken die door dit universum is geïnspireerd. Dit project past perfect bij het verlangen van Bigben om zijn catalogus van narratieve games uit te breiden. We vinden het geweldig om dit nu samen te kunnen onthullen,” zegt Thomas Veauclin, creative & art director bij Big Bad Wolf.

“Mijn eerdere ervaring als redacteur en schrijver van role-playing games, en ook als hoofdredacteur van een RPG-magazine, bewijst wel hoeveel dit project voor mij persoonlijk betekent,” zegt Benoit Clerc, head of publishing bij Bigben. “Net als ik hebben vele fans lang gewacht op een nieuwe bewerking van deze cultgame, die wordt ontwikkeld door een van de meest getalenteerde studio van zijn generatie.”

In deze narratieve RPG-bewerking van de vijfde editie van Vampire: The Masquerade, neemt de speler de leiding over drie vampieren die behoren tot verschillende clans van de Camarilla, de geheime samenleving waar de meeste vampieren deel van uitmaken. Door hun verweven verhalen te volgen, moet de speler de verschillende gezichtspunten van de personages gebruiken om feiten van fictie te onderscheiden. Met geruchten over samenzweringen, moord en machtsgevechten, strijdt de speler voor de bescherming van zijn clan, het onthullen van de waarheid en, boven alles, het handhaven van de Masquerade, de vampierenwet die is bedoeld om het bestaan van deze nachtwezens voor mensen verborgen te houden.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password