Valve laat nu ongecensureerde 18+ games toe op Steam

De laatste maanden is er veel te doen geweest omtrent de games die wel of niet op Steam zouden mogen verschijnen. Toen Valve het makkelijker maakte voor in principe eenders wie om eenders wat op Steam te gooien, begonnen naast heel wat leuke games ook heel wat minder aangename games op te duiken. Denk daarbij aan troll games, asset flips en soms zelfs games die aan cryptomining doen. Ook bij visual novels met veelal NSFW-beelden werden vraagtekens gezet. Het grootste probleem echter was dat Valve geen duidelijke lijn leek aan te houden en in een poging om alles beter te reguleren werd het kind soms met het badwater weggegooid, waardoor bijvoorbeeld de toekomst van visual novels op Steam bedreigd werd.

Nu echter ziet het er naar uit dat 18+ visual novels, en bij uitbreiding ook andere seksueel expliciete games, dan toch een plaats krijgen op Steam. Dharker Studios meldt namelijk dat Valve toestemming heeft gegeven om hun visual novel Negligee: Love Stories 100% ongecensureerd op Steam te lanceren. Dat zou aanstaande vrijdag gebeuren.

Negligee: Love Stories is een seksueel expliciete visual novel. Naast borsten zouden ook zaken als penetratie expliciet in beeld worden gebracht. Dergelijke games waren in het verleden ook al beschikbaar via Steam, maar veelal in een gecensureerde versie. Dat zou nu dus niet meer het geval zijn.

Sommigen juichen de beslissing van Valve toe, terwijl anderen bang zijn voor wat ze voortaan op Steam te zien zullen krijgen. Recent echter heeft Valve nieuwe filters doorgevoerd op Steam, waardoor je voortaan expliciet via je profielopties moet aangeven of je dergelijke expliciete games wil kunnen zien op Steam. Heb je die optie met andere woorden niet ingeschakeld, dan zal je dergelijke games nooit te zien krijgen. Op deze manier wil Valve dergelijke 18+ games een plaats geven zonder gebruikers die er geen boodschap aan hebben ermee lastig te vallen.

Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password