Valentino Rossi: The Game (MotoGP 16)

Valentino Rossi: The Game (MotoGP 16)
Valentino Rossi: The Game (MotoGP 16)
Release Datum:Genre:Ontwikkelaar:Uitgever:

Valentino Rossi: The Game is de laatste nieuwe MotoGP game.  Deze keer werkt Milestone samen met Valentino Rossi. De game focust dan ook op de carrière van de negenvoudig wereldkampioen, Valentino Rossi.

Hoewel Valentino Rossi: The Game erg focust op Valentino Rossi himself, valt er toch veel meer te beleven dan enkel de carrière van deze persoon. De hoofdmode is natuurlijk nog steeds de Career mode. Hier begin je als nieuwe onervaren racer bij de VR|46 Riders Academy, waar Valentino Rossi nieuw talent begeleid in de wereld van het moto racen. Zodra je deze events uitgereden hebt begint het echte werk, en kan je werken aan je eigen carrière. Hier kan je jezelf opwerken doorheen de verschillende races gaande van Moto3 tot en met MotoGP. De game bevat zowel het 2015 seizoen en het 2016 seizoen.

Nieuw in de MotoGP-reeks zijn de flat track events, hierbij rijd je met een supermotard. Een andere nieuwigheid is dat je tijdens het seizoen ook over VR|46 Riders Academy events beschikt. hierbij rijd je dan even niet met een moto, maar krijg je rally en drifting event’s voorgeschoteld. Waardoor deze game toch net over wat meer variatie beschikt dan de voorgaande delen uit deze reeks. Deze twee events die je met een auto rijden zijn een leuke afwisseling, maar zijn niet enorm uitgebreid. Zo zal je bij de rally events over maar twee proeven beschikken uit de Monza Rally Show. Daarnaast zijn de drift events erg makkelijk te winnen, want het driften gaat bijna vanzelf, waardoor er niet veel uitdaging uit het driften te halen valt. Gelukkig is alles wat met moto’s te maken heeft wel goed uitgewerkt, en is de carriere mode erg leuk om te spelen. In deze mode zal dan ook de meeste tijd kruipen.

De carriere mode is echter niet het enige dat er te beleven valt in deze game. Want Valentino Rossi: The Game barst van de inhoud. Naast de carriere mode beschik je hier ook over Historic events. Hier mag je de belangrijkste momenten uit de carrière van Valentino Rossi beleven. Je begint hier vanaf zijn prille carriere in de 125cc classe , tot aan zijn succes in MotoGP. Hier is het dan ook de bedoeling om al zijn overwinningen nog eens over te doen. Een mooi extraatje voor fans van Valentino Rossi. Verder beschik je ook nog over time trials , challenges waar het de bedoeling is om Valentino Rossi te verslaan en verder kan je natuurlijk online het tegen andere spelers gaan opnemen. Er valt dus genoeg te beleven in deze game.

De handling in deze game is erg realistisch en voelt aan zoals het hoort. Alle moto’s laten zich erg goed besturen, waardoor je erg vlot door het circuit kan laag vliegen. Vind je de game toch net iets te pittig, of iets te gemakkelijk? Dan kan je zelf alle instellingen van de handling gaan aanpassen. Zo kan je meer of net minder assists activeren, waardoor je zelf kan kiezen hoe moeilijk je het jezelf wilt maken in deze game. Verder kan je natuurlijk ook je moto afstellen naar wens.

Valentino Rossi: The Game introduceert op dat gebied een erg leuke optie, zo is het mogelijk om aan je monteurs te laten weten hoe je moto zich gedraagt, waardoor deze je moto zullen tweaken naargelang de feedback die jij doorgeeft. Deze optie is vooral erg handig voor mensen die hier – net zoals ik trouwens – niets van kennen. Deze optie zou ik dan ook erg graag in andere games terugzien, hopelijk nemen andere ontwikkelaars hier dan ook een voorbeeld aan.

Op audiovisueel vlak voelt de game helaas verouderd aan. De racers en moto’s zelf zien er aanvaardbaar uit maar de omgevingen zijn erg ondermaats weergegeven, en lijken recht uit games van de beginperiode van de vorige console generatie te komen. Dit feit maakt het trouwens des te onbegrijpelijker dat de game,  – ondanks zijn zwakke graphics – toch in slaagt om geen stabiele framerate af te leveren. Zo zul je tijdens het racen maar al te vaak framedrops tegenkomen. Gelukkig blijft de game wel speelbaar wanneer dit gebeurd, maar het blijft erg slordig dat anno 2016 een game met zulke magere graphics hier last van heeft. Men heeft duidelijk niet de tijd genomen om de engine en de game zelf te optimaliseren. Een ander probleem waar andere games van Milestone ook onder lijden keert ook terug in Valentino Rossi: The game. Zo kent de game net als in hun andere titels erg lange laadtijden. Gelukkig zijn deze niet zo lang als in Ride, maar het blijft toch storend dat je soms erg lang moet wachten alvorens je aan een race kan beginnen. Ook het geluid is niet bijzonder goed afgewerkt. Zo klinken alle moto’s als een opgevoerde grasmachine, wat de belevenis natuurlijk niet ten goede komt. Ook de muziek die in deze game zit is tenenkrommend slecht, één van de eerste dingen die ik dan ook heb gedaan tijdens het racen, is de race muziek uitzetten.

Een ander minpunt is dat de AI niet bijster slim is. Deze is namelijk geprogrammeerd om een vaste lijn te volgen, waar ze dan ook onder geen enkele omstandigheden van zullen afwijken. Zo zal het meermaals voorkomen dat andere racers je gewoonweg zullen rammen omdat jij in de weg rijd van hun vaste lijn. Ook dit is toch wel iets dat je eerder van een game uit de periode van de Playstation 2 zou verwachten, het wordt dus dringend tijd dat Milestone eens gaat investeren in een betere AI.

Conclusie:

Valentino Rossi: The Game zit boordevol inhoud, waardoor er erg veel te doen valt in deze game. Ondanks de instabiele framerate, en de minder mooie graphics valt er voor fans van MotoGP en Valentino Rossi toch veel plezier te halen uit deze game.

Good

  • Enorm veel inhoud
  • Zeer goede besturing
  • Moto's tweaken naargelang jouw feedback

Bad

  • Gedateerde graphics en geluid
  • Instabiele framerate
  • Slechte AI
6

Aardig

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password