Uncharted 4: A Thief’s End

Uncharted 4: A Thief’s End
Uncharted 4: A Thief’s End

Nathan Drake mag nog eens een laatste keer het beste van zichzelf geven in Uncharted 4: A Thief’s End. Want deze game is het slotstuk van de Uncharted-reeks. Nathan Drake krijgt dan ook een waardig afscheid voor hij op pensioen mag gaan. We gaan in deze review niet erg veel over het verhaal vertellen om spoilers te vermijden, toch zullen we even een korte beschrijving geven over het verhaal. Wil je echter nog niets over het verhaal weten lees dan pas verder na de eerste screenshot.

Uncharted 4 speelt zich af drie jaar na Uncharted 3. Nathan is gestopt met beleven van avonturen en het zoeken naar schatten. Hij heeft zich dan ook ondertussen gesetteld, en een vaste job gevonden. Ondanks dat hij het beleven van avonturen mist, is hij toch erg gelukkig is met zijn huidige leven. Al komt er toch een abrupt einde aan zijn rustige leventje, want niemand minder dan zijn dood gewaande broer Sam is teruggekeerd. Sam valt dan ook meteen met de deur in huis, en laat aan Nathan weten dat hij in de problemen zit, en om deze op te lossen moet hij de schat van kapitein Henry Avery zien te vinden. Natuurlijk kan Nathan het dan ook niet laten om zijn broer te gaan helpen, en zo stort hij zich weer in een nieuw avonduur samen met zijn broer en enkele oude bekenden.

Het laatste avontuur van Nathan Drake speelt zoals je zou verwachten van een Uncharted game. Verhaal en gameplay lopen perfect in elkaar over. De game kent erg sterke animaties en gezicht’s uitdrukkingen. Dit in combinatie met erg sterke voice-acting zorgt voor erg interessante en levendige personages. Dit draagt natuurlijk enorm bij tot de sfeer van deze game en de geloofwaardigheid van het verhaal en de personages. Zo is de interactie tussen de personages tijdens zowel gameplay en verhaal van een enorm hoog niveau. Zo zullen personages die je volgen vaak commentaar geven op de acties die jij tijdens het spelen uitvoert. Hierdoor komen de personages erg realistisch over, en leer je ook meer over hun achtergrond en verleden. Vooral Nathan steelt hier de show met zijn gevatte en sarcastische reacties op gebeurtenissen. Nieuw in Uncharted 4 is dat je deze keer ook af en toe dialoogopties voorgeschoteld krijgt, waarbij je kan kiezen wat je antwoord. Ook in de animaties zitten ongelooflijk veel details verwerkt. Zo zal Nathan zich soms van een muur afduwen wanneer hij vlak naast een muur muur loopt, of na iets te beklimmen even in zijn handen wrijven. En zo zitten er erg veel kleine details in de game die ervoor zorgen dat de personages erg levendig overkomen.

De gameplay is grotendeels hetzelfde gebleven, al zitten er natuurlijk wel enkele verbeteringen en vernieuwingen in. Je zal weer net als in de eerdere delen veel moeten klimmen, puzzelen en schieten. Dit werkt nog net zo goed, zoals we reeds gewent zijn van deze reeks. Nieuw in Uncharted 4 is dat Nathan over een touw beschikt die hij kan gebruiken om te klimmen, slingeren naar anders niet bereikbare gebieden, en om te abseilen. Een andere vernieuwing is dat je nu ook van hellingen kan glijden, waarbij je moet zorgen dat je veilig aan de overkant raakt, en niet ergens in een afgrond terecht komt. Dit in combinatie met het touw leveren leuke nieuwe omgevingspuzzels op, en beiden passen perfect bij de bekende gameplay van Uncharted.

Een andere nieuwigheid is dat je deze keer vijanden kan markeren. Dit doe je simpelweg door op ze te richten en L3 in te drukken. Maar niet alleen jij kan dit doen, ook je partner die bij je is zal je hierbij helpen, waardoor ook vijanden die jij hebt gemist gemarkeerd raken. Hierdoor krijg je een goed overzicht over het gebied waar de vijanden zich bevinden, waarna jij een gepaste aanpak kan vinden om de vijand te verslaan. Want hoewel je nog steeds als een professionele rambo door de gebieden heen kunt knallen, kan je ook perfect met stealth werken. Sluipen werkt zeer goed in uncharted 4. Zo staan er deze keer icoontjes boven de hoofden van je vijanden. Deze icoontjes geven weer of de vijand je kan zien. Hierdoor kun je deze proberen te ontwijken, en vervolgens ze stil uit te schakelen zonder ook maar één schot te lossen. De AI van de vijand is ook stukken slimmer geworden dan in de voorgaande delen. Zo zal de vijand erg tactisch te werk gaan. Ze zullen steeds proberen om jouw te flanken, en te zorgen dat jij geen kans hebt om te ontkomen. De gevechten zijn hierdoor dan ook enorm spannend.

De wereld van Uncharted 4 is veel groter dan je gewend bent. Zo hebben sommige gebieden meerdere routes die je naar je bestemming kunnen leiden, dit nodigt dan ook erg uit om op verkenning te gaan in de wereld. Hierdoor beschik je nu ook over een jeep, waarmee je je vrij kan voortbewegen in het gebied. De besturing van de jeep werkt erg vlot, en is dan ook een erg leuke toevoeging.

Uncharted 4 zou geen Uncharted-game zijn zonder puzzels natuurlijk. Ook deze zijn natuurlijk weer aanwezig. De puzzels zijn niet enorm moeilijk op te lossen, door logisch na te denken en goed op je omgeving te letten kan je deze zonder problemen snel oplossen. Hierdoor word de flow van de game dan ook niet onnodig onderbroken. Ondanks dat ze simpel op te lossen zijn, zijn ze best goed gevonden, en erg leuk om op te lossen.

Uncharted 4 is een enorm mooie game geworden, en is grafisch erg indrukwekkend. Uncharted 4 is momenteel de mooiste game die op consoles verkrijgbaar is. Nog nooit hebben we zulke mooie graphics mogen aanschouwen op een console. Je zal dan ook regelmatig even stoppen om te genieten van de prachtige omgevingen die in deze game zitten, want deze zijn een lust voor het oog.

Naast de geweldige graphics, is de game ook erg sterk op vlak van geluid. De game kent een geweldige soundtrack, en de gebruikte muziek past steeds bij de situatie die zich op dat moment afspeelt. Tijdens de gevechten word je dan ook getrakteerd op opzwepende muziek, terwijl je tijdens het verkennen van de omgevingen rustige en sfeervolle muziek te horen krijgt. Net zoals de muziek zijn ook ook de geluidseffecten erg geslaagd. Zo klinkt alles zoals het moet klinken, en ook de wapens klinken erg overtuigend. Dit allemaal bijgestaan door de geweldige voice-acting.

Conclusie:

Uncharted 4: A Thief’s End is een waardige afsluiter geworden van deze serie. Naughty Dog is erin geslaagd om alle voorgaande delen te overtreffen. Uncharted 4 is adembenemend mooi, en kent een perfecte afwerking. Dankzij het geweldige verhaal, en de sterke gameplay is Uncharted 4 een onvergetelijk meesterwerk geworden. Je merkt dat Naughty Dog deze game met enorm veel liefde heeft ontwikkeld.

Good

  • Prachtig verhaal
  • Enorm veel aandacht voor zelfs de kleinste details
  • Interessante personages
  • Sterk leveldesign
  • Geweldig sterke gameplay
9.7

Fantastisch

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password