Ubisoft verwijdert bloed, seksuele content en meer uit Rainbow Six Siege

Ubisoft heeft aangekondigd dat het enkele visuele wijzigingen gaat doorvoeren in Rainbow Six Siege. Dat doet het omdat het de game binnenkort wil uitrollen in de Aziatische regio en om dat te kunnen doen moet aan bepaalde regels voldaan worden. In de praktijk betekent dit dat bepaalde iconen aangepast worden om minder gewelddadig te ogen, terwijl ook zaken als bloed (omgevingsgerelateerd), gokelementen en seksueel getinte content verwijderd worden.

Dergelijke aanpassingen kunnen doorgaans natuurlijk op de nodige kritiek van fans rekenen en dat is hier niet anders. Ubisoft tracht fans echter gerust te stellen en te sussen. Of dat ook lukt, is natuurlijk nog maar de vraag. Zo wijst Ubisoft er op dat deze visuele aanpassingen geen effect hebben op de gameplay. Daarnaast wijst men er op dat men bewust niet voor een aparte, Aziatische versie van de game kiest, omdat men door het bij één globale versie te houden een beter ontwikkelingsproces kan garanderen dat alle spelers ten goede komt.

Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password