Twitch vernieuwt Recap voor zijn community in 2023

Elke dag delen miljoenen streamers live op Twitch hun gedachten, gevoelens, grappen en persoonlijke passies. Samen met hun kijkers wisselen ze deze ervaring uit terwijl ze gamen, kunst creëren, muziek maken, reizen of gewoon gezellig chatten.

Jaarlijks brengt het platform een persoonlijke samenvatting uit genaamd Twitch Recap. Dit zijn gedeelde momenten van streamers en kijkers gedurende het jaar. Dit jaar heeft Twitch Recap een aanzienlijke opknapbeurt gekregen. Zo heeft Twitch recent zijn allereerste originele game getiteld The Twitch Recap Game gelanceerd. In de game worden de belangrijkste momenten en memes uitgelicht via een supersnel en interactief verhaal waarin spelers strijden om de meeste GOAT-pictogrammen te verzamelen. Een platformbrede  ranglijst op Twitch toont aan wie de hoogste scores hebben behaald. Dit bevordert vriendschappelijke competitie en betrokkenheid binnen de community om de toppositie te bereiken. Deze meeslepende ervaring is voor alle leden van de Twitch-community toegankelijk en bereikbaar via een speciale microsite.

“Twitch Recap is onze jaarlijkse terugblik op het jaar. Het is een persoonlijke reis voor elk lid van onze community, of ze nu streamers, moderators, kijkers of zelfs lurkers zijn”, zegt Rachel Delphin CMO van Twitch. “Met Twitch Recap reflecteren, vieren en erkennen we iedereen die onze community maakt tot wat het is. Met zoveel betrokken community’s over de hele wereld die samenkomen op Twitch is het belangrijk dat we hun bijdrage door het jaar heen vieren. Dit vieren we door middel van jaarlijkse tradities zoals Twitch Recap.”

Naast de game bevat de Twitch Recap-campagne de volgende onderdelen:

  • Influencermarketing: Bekende Twitch streamers spelen The Twitch Recap Game en proberen een plek op de wereldwijde ranglijst te verdienen. Daarnaast delen de streamers een voorproefje van hun eigen Recaps met hun community.
  • Interactie met de chat: Als streamers The Twitch Recap Game spelen, kunnen hun kijkers helpen om de punten van de streamers te verhogen door een nieuwe Recap-emote in de chat te sturen. Daarnaast ontvangen de top 10% meest betrokken Twitch-gebruikers van 2023 een unieke Recap-chatbadge.
  • Streamer Spotlight: Streamers krijgen de mogelijkheid om een Recap-stream te hosten en hun Recap-hoogtepunten te vieren tijdens het eerste ‘Together for Recap’-evenement. Streamers die de Twitch Recap-tag gebruiken om hun stream te identificeren, worden mogelijk op de Twitch Recap-sectie van de startpagina vermeld.
  • Online marketing: Via sociale media wordt de Twitch Recap-campagne ondersteund door gebruik te maken van displayadvertenties op Twitch, displayadvertenties in de App Store en op de onlangs gelanceerde Twitch Stories.
  • Social Buzz: Communityleden worden aangemoedigd om hun Twitch Recap-statistieken op sociale media en Twitch Stories te delen.

“Jongere doelgroepen verwachten dat merken in gesprek gaan op hun eigen voorwaarden, op de platformen die ze vaak gebruiken en over onderwerpen die voor hen van belang zijn”, vervolgt Rachel Delphin. “In onze hele sector beseffen merken dat het moeilijker is dan ooit om invloed uit te oefenen door te communiceren met een algemene consument. Community’s komen vaak samen, hebben gemeenschappelijke interesses en ondersteunen elkaar. Binnen de community’s liggen aanzienlijk meer kansen om vertrouwen en affiniteit op te bouwen en ervoor te zorgen dat jouw boodschap gehoord wordt. Dit is mogelijk zolang je waarde toevoegt en de mensen ondersteunt die het werk doen.”

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password