Twitch kondigt Rotterdam Ahoy aan als locatie van TwitchCon Europe op 29-30 juni 2024

Twitch, de interactieve livestreamingdienst, heeft vandaag de steden van TwitchCon 2024 onthuld. Op 29 en 30 juni 2024 vindt TwitchCon Europe voor het eerst plaats in Rotterdam Ahoy. Het evenement keert in 2025 en 2026 terug naar diezelfde locatie. Daarnaast vindt TwitchCon North America van 20 tot 22 september 2024 wederom plaats in het San Diego Convention Center. Het evenement keert tot en met 2028 jaarlijks terug naar diezelfde locatie. De ticketverkoop voor TwitchCon 2024 gaat in februari van start.

TwitchCon
TwitchCon is het grootste evenement van het jaar in de wereld van livestreaming. Het evenement staat heel het weekend in het thema van verbinding, creativiteit, competitief gamen en plezier. Hier ontmoeten duizenden streamers, kijkers en merken elkaar. Net als bij eerdere edities kunnen bezoekers verwachten dat hun favoriete streamers van over de hele wereld aanwezig zijn en onthult Twitch de nieuwste productupdates. In juli 2022 vond TwitchCon voor het eerst in Nederland plaats, waarbij 14.500 leden van de Twitch-community samenkwamen in de RAI Amsterdam.

Rotterdam als host
Rotterdam is verheugd om TwitchCon te hosten met Rotterdam Ahoy als locatie in zowel 2024, 2025 als 2026. Rotterdam is een levendige, creatieve stad en toont een sterke betrokkenheid bij de gaming-scene. De stad beschikt over vooraanstaande internationale gamestudio’s, innovatieve start- en scale-ups, en bestaat uit een overvloed aan talent. Daarom is het een logische keuze als locatie voor TwitchCon.

Twitch
Elke dag delen miljoenen streamers live op Twitch hun gedachten, gevoelens, grappen en persoonlijke passies. Samen met hun kijkers wisselen ze deze ervaring uit, terwijl ze gamen, kunst creëren, muziek maken, reizen of gewoon gezellig chatten. Gemiddeld bezochten meer dan 35 miljoen mensen Twitch elke dag, waarbij elke maand meer dan 7 miljoen verschillende streamers live gingen op de livestreamingdienst.

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password