Tweede MotoGP Virtual Race met Valentino Rossi op zondag 12 april

MotoGP heeft na het grote succes van de allereerste MotoGP Virtual Race de tweede Virtual Race aangekondigd. Ook dit keer wordt de race gereden in MotoGP19, de officiële MotoGP game van ontwikkelaar en uitgever Milestone, en doen er weer veel MotoGP-coureurs mee. Niemand minder dan wereldkampioen Marc Marquez, Danilo Petrucci en Valentino Rossi klimmen onder meer in het digitale zadel op zondag 12 april vanaf 15:00 Nederlandse tijd.

De MotoGP™ Virtual Race II is aanstaande zondag te zien op YouTube (MotoGP™ en MotoGP™ eSport), MotoGP™ eSport TwitterInstagram en Facebook (MotoGP™ en MotoGP™ eSport). De race wordt gereden op de Red Bull Ring in Oostenrijk en ook deze keer zullen de rijders elk via een privé ‘Race Direction’ lobby spelen. Deze is opgezet om elke rijder uit te nodigen en de motorinstellingen goed in te stellen. Coureurs proberen in een vijf minuten durende kwalificatiesessie in de Time Attack-modus de snelste tijd neer te zetten. Hierna volgt de race waarin tien rondes worden gereden.

De volledige lijst met deelnemers is als volgt:

  • Repsol Honda Team: Marc Marquez, Alex Marquez
  • Ducati Team: Danilo Petrucci, Michele Pirro
  • Monster Energy Yamaha MotoGP: Valentino Rossi, Maverick Viñales
  • Petronas Yamaha SRT: Fabio Quartararo
  • Pramac Racing: Francesco Bagnaia
  • LCR Honda Idemitsu: Takaaki Nakagami
  • Reale Avintia Racing: Tito Rabat

De eerste MotoGP Virtual Race was een daverend succes. De race werd wereldwijd uitgezonden door 28 omroeppartners en online via de officiële MotoGP kanalen. Het evenement was goed voor 60 miljoen impressies en meer dan 13 miljoen videoweergaven, waarvan 3 miljoen kijkers voor de race zelf waren. In totaal werd er in totaal aan 7 miljoen minuten gekeken naar de race, wat gelijk staat aan 13 jaar non-stop kijken.

Deze Virtual Race II wordt nog gereden in MotoGP19, die in 2019 verscheen. MotoGP20, de nieuwste MotoGP game, verschijnt op donderdag 23 april voor PlayStation 4, Xbox One, Windows pc/STEAM, Google Stadia en Nintendo Switch.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password