Tweede Borderlands 3-dlc verschijnt in maart

De tweede dlc voor Borderlands 3 – Guns, Love & Tentacles: The Marriage of Wainwright & Hammerlock – verschijnt op 26 maart. Deze DLC voegt de nieuwe ijsplaneet Xylourgos toe aan Borderlands 3, waar Wainwright Jakobs en Sir Alistair Hammerlock hun langverwachte huwelijk hebben gepland. Een sekte die het lokale bevroren Vault Monster aanbidt probeert deze plannen echter te dwarsbomen.

Hoewel de premisse ernaar hint, zegt Maxime Babin dat de dlc niet zozeer homofobie als thema behandelt. “Het gaat over liefde”, zegt hij. “De occultisten hebben een groter plan dat draait om het gevallen Vault Monster dat ze aanbidden. Wainwrights en Hammerlocks liefde is simpelweg een obstakel.”

Wie ook terugkeert is Gaige, een dlc-personage uit Borderlands 2, waar spelers volgens Gearbox een hoop tijd mee doorbrengen. Sinds de gebeurtenissen uit de vorige game is Gaige samen met haar robot Deathtrap gevlucht naar Xylourgos, waar ze het huwelijk overziet. Guns, Love & Tentacles belooft ook nieuwe personages te introduceren, inclusief nieuwe zijmissies.

Verder voegt de dlc een aantal nieuwe vijanden toe, waaronder de titulaire aliens met tentakels, zijn er nieuwe eindbazen en kunnen spelers nieuwe legendary wapens en class mods verdienen op de ijsplaneet. Om toegang te krijgen tot The Marriage of Wainwright & Hammerlock moeten spelers de introductie op Pandora hebben voltooid en minstens level 13 zijn.

Borderlands 3

Toekomst

Naast de tweede dlc onthult Gearbox ook welke content er dit jaar nog meer verschijnt voor Borderlands 3. zo vertelt productiehoofd Anthony Nicholson dat het plannen van de dlc gebruikelijk begint als de hoofdgame klaar is voor certificering bij platformhouders. Zodoende gaf de studio al een eerste hint naar de derde uitbreiding, die draait om “bandieten en dinosaurussen” en in de zomer verschijnt.Ook hint Gearbox-oprichter Randy Pitchford ernaar dat Krieg terugkeert in de vierde dlc.

In april en mei verschijnen daarnaast verschillende gratis updates. In april lanceert Mayhem Mode 2.0, een verbeterde endgame-modus die Mayhem Weapons introduceert. Volgens Graeme Timmins, regisseur van live content, is de modus vooral leuker om te spelen dan voorheen.

“Alle wapens die verschijnen krijgen afhankelijk van het Mayhem-niveau een kleine schadeverhoging. Dat zou spelers moeten helpen bij het proberen van elk nieuw Mayhem-niveau waarin het wapen is verkregen en bij het grinden voor de beste Mayhem-wapens. Mayhem 2.0 is onze kans om de endgame opnieuw vorm te geven, hoewel we het niet volledig heruitvinden. Spelers banen zich nog steeds door in toenemend uitdagende niveaus van Mayhem, en er zijn nog steeds modifiers. De presentatie is echter beter en de modifiers zijn meer gericht op plezier.”

Borderlands 3Borderlands 3

Guardian Takedown

Diezelfde maand vindt het volgende seizoenevenement plaats, Revenge of the Cartels, waarna in mei Guardian Takedown van start gaat. Takedowns zijn de meest uitdagende endgame-missies van de game en schalen na feedback van spelers naar de grootte van een team.

“We hebben een hoop data van hoe de game wordt gespeeld en we weten dat een groot deel van onze spelers de game het liefst solo speelt”, zegt Graeme Timmins. “Met True Takedown Mode krijgen die spelers de optie om de content te beleven, maar is deze ook speelbaar zoals bedoeld. We denken dat Borderlands op z’n best is met een volledig team, maar we weten dat mensen het ook prettig vinden om de games op hun eigen tempo te spelen. Dat kan nu overal.”

Borderlands 3

Level-cap en Steam

Gearbox vertelt ook over de controverse rondom de level-cap, die recent werd verhoogd naar 53. Het bedrijf zegt voorzichtiger om te gaan met de level cap dan voorheen, omdat de skill tree in Borderlands 3 veel invloedrijker is dan in Borderlands 2. Volgens Graeme Timmins zijn level-caps wel ‘essentieel’ voor het fris en divers houden van de personages en hun samenstelling van skills.

Tot slot verschijnt Borderlands 3 op 13 maart op Steam. De game zal cross-play zijn tussen Steam en de Epic Games Store, inclusief vriendenlijsten en co-op lobbies. Het mailen van wapens naar andere spelers wordt op een later moment toegevoegd. Verder vertelt Gearbox dat er momenteel nog geen plannen zijn om cross-play te introduceren voor consoles en pc.Love, Guns & Tentacles: The Marriage of Wainwright & Hammerlock verschijnt 26 maart voor PlayStation 4, Xbox One en pc. De dlc is onderdeel van de season pass.

Sasha zegt net zoals de rest van de redactie geen nee tegen een controller in de hand. Met een goede pint in de buurt kan hij alles aan. Buiten sport is geen enkel genre hem onbekend. Horror games staan hoog aangeprezen in zijn collectie, angst staat dan ook niet in zijn woordenboek. Naast video games kan Sasha ook enorm genieten van board- en kaartgames en de zwaardere muziekgenres zoals metal en rock.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password